KidsOdeGand

8 familiefestivals om de nazomer te vieren

De zomervakantie is dan wel gedaan, het festivalseizoen gelukkig niet: op deze heerlijke familiefestivals geniet je ook in september nog van wonderlijk theater, prikkelende workshops en andere knotsgekke activiteiten.

 

1. Theater en andere pret op FortBom

FortBom is een festival vol familievoorstellingen en knotsgekke activiteiten, in en rond Fort 4 in Mortsel. Je kan er naar wonderlijk theater en circus kijken, productiearbeider worden in de Knuffelberenfabriek, een rondje maken op een sprookjesachtige carrousel en heel wat bijzondere figuren en buitenaardse wezens ontmoeten.  

 

2. Een warme nazomer op Ubuntu Festival

Het gemeentelijk park van Boom is in september het decor voor Ubuntu Festival, een zonnig feest met muzikanten uit alle hoeken van de wereld. Behalve live muziek valt er nog heel wat te beleven: er zijn gratis workshops, muzikale optochten, een uitgebreide wereldmarkt, straatanimatie en een kinderdisco

 

3. Knutselen in het groen op Vlieg-in-'t Park

In Lokeren geniet je na van de zomer op Vlieg-in-'t Park: een namiddag vol theater, circus, muziek, knutselpret én taart, helemaal op maat van families. 

 

4. Feest op straat tijdens autoloze zondag

Heel wat steden organiseren in september een autoloze zondag: alle auto's moeten dan wegblijven uit de stad, zodat er veel plaats is voor leuke activiteiten in de straten. Zoals in Brugge, waar je kan picknicken, racen met zeepkisten, krijten en skaten midden op straat. 

Ook in Hasselt valt heel wat te beleven, van zandbakken op straat tot een insectensafari. Of misschien wil jij je topsnelheid met de fiets wel eens testen? 

 

5. Wonderlijk theater op Feniks Festival

Theater Walpurgis trapt het nieuwe seizoen af met een Feniks Festival, een feest vol theater, muziek, dans en humor. Je ka er ook twee wonderlijke familievoorstellingen meepikken: Sinbad (7+), een beeldende voorstelling over een jongen uit Irak die voor het eerst zijn verjaardag viert, en STRIJD (8+), over vechtende dieren - van worstelende kevers tot wraakzuchtige roodborstjes. 

 

6. Muziek op een bootje met KidsOdeGand

OdeGand zorgt voor muzikale verwondering op en rond het Gentse water: langs de oevers van de Leie, op de pleinen en in verborgen hoekjes van de stad. Ook voor de allerkleinsten staan er heel wat muzikale avonturen op het programma. Er is een theatraal concert van jeugdmuziekgezelschap Orkaan, of de voorstelling Zwiereen muzikale zweefmolen waarin je omringd wordt door wervelende klanken. 

 

7. Ridders en acrobaten in Koksijde

Abdijmuseum Ten Duinen nodigt je uit voor een charmant familiefestival tussen de ruïnes van de oude abdij. Op het programma staan drie voorstellingen: in Grasshoppers halen twee acrobaten allerlei toeren uit op een grasmat, in Stok Paard Prins word je meegenomen naar een sprookjesachtige ridderwereld en in League & Legends toveren drie performers met polsstokken en tape.

Tussendoor kan je bovendien gratis gaan rondneuzen in het museum, of iets drinken in het gezellige museumcafé.

 

8. Ouderwets ravotten op PuurNatuurFestival

In Duinpanne, een natuurgebied in De Panne, kan je tijdens het eerste weekend van oktober naar PuurNatuurFestival en dat mag je gerust letterlijk nemen: je beleeft er de natuur net zoals onze voorouders dat deden. Bouw mee aan een bosdorp, klim en klauter in de bomen, leer vuur maken of plons in de vijver op het domein. 

     

Meer familiefestivals

3 mrt - 26 mrt

Jeugdboekenmaand 2023 in 't Werkhuys

Borgerhout
Reeks
Een onvergetelijke festivalzomer