U bent hier:

8 dingen om blij van te worden met dit *t-weer

8 dingen om blij van te worden met dit *t-weer

Brief aan de goden

Lieve weergoden.

Serieus. Kan het even? Daarboven? Hallo, iemand? Ik denk dat we zo ongeveer genoeg hebben gehad van wind, regen, mist, grauwheid en sneeuwbuien. Kunnen jullie daar heel misschien als de bliksem (!) mee stoppen en wat blauwe lucht op ons afsturen?

met de meest hoogachtende groeten,

de aardbewoners

Do it yourself

Hoppa, iemand al een straaltje zon zien doorbreken? Een vleugje warme lentewind opgesnoven? Neen dus. Zoals gewoonlijk blijft de hemel olympisch doof. We zullen het hier op aarde dus zelf moeten oplossen.

Laat de zon in je hart, met deze acht activiteiten waar je gegarandeerd vrolijk van wordt.

1. Lach tot je erbij neervalt

We hebben de zware middelen nodig, want het lachen is ons intussen waarlijk vergaan. Laat ons zeggen dat we intussen bereid zijn tot eender welke tovenaar die een lach op ons gezicht brengt, van Jacques Vermeire en zijn kliek tot Wouter Deprez. Gelukkig is Vlaanderen rijk aan een keur van uitstekende comedians - ontdek onze onmisbare zeven favorieten hier.

2. Dans je voeten stuk

Ok, misschien is de new wave uitgesloten, en van pogoën word je ook al niet zo vrolijk (hoewel?) maar er zijn genoeg zuiderse, zwoele, vrolijke, opzwepende dansen te verzinnen die het bloed door je verkilde lijf doen stromen. Salsa? Tango? Of zelfs geen hip hop maar lindy hop? Pick your choice!

3. Eet de blues weg

Aaaah, de remedie der remedies, goed voor alles, van liefdesverdriet tot regendepressie: eten. Maar laat het dan wel lekker zijn, liefst. Van een eenvoudige spaghetti-avond  tot pakweg een boost in verfijnd Thais koken: van lekker eten worden wij onverbeterlijk blij.

4. Cocoon in je onesie

Er is weinig wat ons vrolijker maakt dan lekker knus binnen te zitten dezer dagen, maar dan liefst niet alleen op ons kamertje. Maar waar krijg je het lekker binnen-gevoel sterker dan in de bioscoop? Voor de echte wanhopigen zijn er deze huiskamerconcerten: nestel je gewoon bij de kachel in iemand anders' huiskamer. Ook fijn!

5. Doe je lichaam wat wellness cadeau

Elke uitleg overbodig. Sauna. Infraroodcabine. Bubbelbad. Zonnebank. Kortom: geef die regen een dikke vinger en verwen je lichaam. Jaaaaah!

6. Kus!

Neen, we bedoelen niet dat fluffy object waaronder je je kan verstikken maar wel degelijk de activiteit. Misschien is het, zeker met Valentijn in aantocht, een idee om vrolijk te worden door een van de dingen te doen waar elke mens vrolijk van wordt - een paar rare uitzonderingen niet te na gesproken: kussen. Daarvoor kunnen we je helaas geen openbare activiteiten aanbieden - doe het gewoon overal, op elk moment van de dag, zo lang, nat en plakkerig mogelijk.

7. Drink met wat minder mate

Hmmm, hopelijk komen we hiermee niet in de problemen wegens aanzetten tot dronkenschap, maar we hebben het wel degelijk niét over water drinken, eerder over deze activiteiten. Of deze. Of deze.

8. Unicorns zijn altijd grappig

Ach, het laatste redmiddel als niets meer helpt: alles, maar dan ook werkelijk àlles wat met unicorns te maken heeft. We kunnen er niet aan doen, we worden er instant vrolijk van. U toch ook?

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

8 activiteiten waar je vrolijk van wordt