Klankennest

8 concerten voor kinderen

Kindermuziek hoeft niet kinderachtig te zijn. Deze concerten bieden échte muziek, met échte muzikanten, maar dan in een kindvriendelijke setting. En dat kan al vanaf een leeftijd van enkele maanden.

 

1. Vankleinsafaan: feest in Anderlecht (0-6 jaar)

Vankleinsafaan is een Brussels project dat kunstenaars uitnodigt om hun werk te delen met peuters, kleuters en hun omgeving. Zo belandt muziek, theater en beeldende kunst in kleuterscholen, crèches, buiten en op culturele plekken in de buurt.

Op 22 mei geniet je van dans, zang en accordeonmuziek van artiesten uit Zuid-Afrika, Duitsland en Italië. Feest!

 

2. Klankennest: muziek en betovering voor de allerkleinsten (0+)

Klankennest is een belevenis voor baby's, peuters en natuurlijk hun ouders. In intieme, prikkelarme setting word je ondergedompeld in rustige geluiden, kleuren en beweging. Je kleintje mag naar hartelust rondkruipen en ontdekken terwijl jij op een schapenvelletje vertederd toekijkt.

 

3. Ik en den Theo: échte muziek voor alle leeftijden (3+)

In deze muziekvoorstelling blijf je niet op je stoel zitten. Je (her)bekijkt de wereld door kinderogen en je kan intussen rondlopen als robot, stoelendansen, bezoek krijgen van nonkel Jazz, detective spelen en nog veel meer. De heerijk eerlijke liedjes blijven nadien gegarandeerd in je hoofd zitten.

 

4. Een absurd concert van De Hopfrog Fanfare (6+)

De Hopfrog Fanfare bevolkt een droomwereld met bizarre spelregels, in het midden tussen een sportwedstrijd, een concert en een ritueel. De muzikanten zijn steeds op zoek naar manieren om samen te spelen, met elkaar maar ook met jou, het publiek. Maar elke poging lijkt te mislukken. Het is zelfs gevaarlijk en verboden. Als ze op punt staan het op te geven, ontstaat er een uitweg uit onverwachte hoek.

 

5. Theater De Spiegel: muziek, theater en dans vanaf 0 jaar

De Spiegel maakt kunst voor de allerjongsten (0-4 jaar), via muziek, theater, beeld en beweging. Hun voorstellingen stimuleren je nieuwsgierigheid, verwondering en zin voor avontuur. Kies een blits filmconcert, een ritmisch concert met schaduwspel of muziektheater voor en door jonge vogeltjes.

 

6. Zingen en dansen met Mozart (2,5+)

Ik, kleine Mozart is een concert-avontuur voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar. Op het podium: een 30-koppig symfonisch orkest, ballerina’s van de opera, breakdancers, circusartiesten, zangers en rockmuzikanten. Naast het podium: jullie, dansend met Freddie Mercury en Justin Bieber, maar ook op muziek van Beethoven, Strauss, en Tsjaikovski. 

 

7. Kapitein Winokio en Mevrouw de Poes (4+)

We hoeven de Kapitein wellicht niet meer voor te stellen, al kon hij in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Een Winokio-concert is een feest: samen met de muziekmatrozen en Mevrouw de Poes maakt hij sprankelende muziek voor kinderen, over levenslust en verbeeldingskracht. Tegelijkertijd maakt hij het kind wakker in ouders en zelfs grootouders. Het geheim van de Kapitein: neem ze allemaal serieus, maar vergeet niet te lachen.

 

8. Assepoester: een hip operaspektakel (6+)

Het Antwerp Symphony Orchestra gelooft dat je nooit te jong bent voor klassieke muziek. Om dat te bewijzen zijn er de KIDconcerten: een boeiend verhaal, een familievriendelijk tijdstip en betoverende orkestmuziek.

Dit najaar kan je geniet van de klassieker Assepoester, over onverwoestbare dromen, pompoenen met vierwielaandrijving, prinsen met gepoetste tanden en extreem breekbare muiltjes. Een hip operaspektakel voor de hele familie! 

Meer concerten voor kinderen

Beleef Weer Meer

6 festivals waar kinderen welkom zijn

9 festivals waar je deze lente nog naartoe kan

De mooiste poppentheaters