Waterspeeltuin Kessel-Lo

7x waterspeeltuinen en leuke zwemplekjes

Nood aan verfrissing? Trek naar een van deze avontuurlijke waterspeeltuinen, ecologische zwemvijvers en andere leuke zwemplekjes.

Opgelet: bij sommige openluchtbaden of vijvers moet je reserveren - bij grote drukte (of hitte) kan het zwembad volzet zijn.

1. Waterpret in Domein Puyenbroeck

Op Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke kan je wandelen en ravotten in verschillende buitenspeeltuinen, en er zijn ook heel wat mogelijkheden voor waterpret. Er is een groot openluchtzwembad en een vijver waarop je mag roeien of peddelen met een waterfiets. Maar het leukste is misschien wel de grote waterspeeltuin, met een avontuurlijk speelparcours eromheen: goed voor uren waterpret. 

2. Natuurlijk zwemmen in Antwerpen

In het Boekenbergpark in Deurne vind je een ecologische zwemvijver waar je gratis mag gaan zwemmen. Naast de grote vijver is er ook een kleiner speelbad en een ruime ligweide om tussendoor even op te drogen of te spelen. 

Tip: het park heeft ook een grote buitenspeeltuin

3. Moddertaartjes bakken in de Averegten

In Provinciaal Groendomein de Averegten in Heist-op-den-Berg kan je gaan ravotten in Natuurspeeltuin Hobbeldonk. Hier vind je geen speeltuigen, maar wel veel zand, takken, wilgenhutten, boomstammen ... Ideaal voor kampenbouwers en boomklimmers. De speelzone heeft ook een grote vijver: niet om in te zwemmen (je mag er maar tot aan je knieën in waden), wel om in te spelen, modderfiguren te boetseren en heksensoep te brouwen. Reservekleren meenemen is aanbevolen. 

5. Speelgrachten in de IJzerboomgaard

In de schaduw van de IJzertoren in Diksmuide vind je Provinciedomein IJzerboomgaard, met een grote speeltuin midden in de polders. Je ravot er op speeltuigen die midden in het water staan, vlonderpaden, een trekvlot en veel speelgrachten met avontuurlijke oversteekplekjes. 

Nog niet uitgespeeld? Op het domein is ook een kinderboerderij en een zelfpluktuin vol fruitbomen, en tijdens een speurtocht vol leuke opdrachten mag je op zoek naar een verdwenen vogel. 

6. Ploeteren in Kessel-Lo

Het recreatiedomein van Kessel-Lo heeft geen volwaardig openluchtzwembad, maar wel een ploeterbad van maximaal een meter diep: de ideale verfrissing op een warme dag. Het domein heeft bovendien ook verschillende speeltuinen én een waterspeeltuin, en een vijver met bootjes en waterfietsen. 

7. Proper zwemmen in de Wouterbron

De Wouterbron in Opoeteren is ongetwijfeld een van de properste zwemplekjes in het land: het water van deze zwemvijver wordt elke dag ververst door de natuurlijke bron die op de bodem borrelt. De vijver ligt bovendien in een bosrijk gebied waar je heerlijk kan wandelen en fietsen, met voldoende schaduw op warme zomerdagen. 

Reeks
Zomer