Familietheater

7x theater voor kinderen in de kerstvakantie

Het rode pluche van een theaterzaal en een podium waarop vanalles gebeuren gaat: dat is gegarandeerd een onvergetelijke uitstap. Neem je kinderen mee naar een wonderlijke voorstelling in de kerstvakantie.

1. Stille nacht in het paleis (6+)

In de Antwerpse schouwburg zijn enkele gekke figuren aan het rondscharrelen: ze zoeken planken, netten, stokken en doeken en fruit. Ze willen namelijk een kamp bouwen, om vuur in te maken en om in te zingen. Maar ze zijn met te weinig. Ze hebben hulp nodig in deze koude stille nacht.

Een absurd grappige voorstelling met Clara Cleymans, Wim Helsen en Peter Van den Eede.

2. Sneeuw voor de allerkleinsten (1,5+)

Sneeuw! is een fabelachtige voorstelling voor peuters. Je waant je in het verre Noorden, stil en sprookjesachtig. De voorstelling bevat weinig woorden maar wel sterke beelden en meeslepende muziek

Je kindje hoeft bovendien niet stil te zitten: de kleinste toeschouwers mogen lekker vrij bewegen en rondlopen.

3. Prinses Rozemarijn: magisch theater (3+)

Ergens in een stad, in een land, is er een koning die absoluut wil gaan sporten. En er is ook een prinses die zo verliefd is dat haar buik trilt en haar oren beginnen te flapperen, en een prins op een paard en Appelbloesem en een laatste zoete aardbei op een taart.

Deze voorstelling is een magische bewerking van Romeo & Julia. Welkom in het wonderlijke land van Koning Rozenblaadjes!

5. De onzichtbare man (4+)

Een theatertechnicus en een muzikant wachten op het begin van hun voorstelling. Alles is er, maar waar blijft toch het publiek? Al snel blijkt dat er meer dingen vragen oproepen. Van wie is dat koffiebekertje dat door de lucht zweeft? En welk spook gaat er daar met het verlengsnoer vandoor?

De onzichtbare man gaat over alles wat je niet ziet, en stiekem ook over hoe fijn het is om niet gezien te worden. Een filosofische en pakkende voorstelling.

6. The Addams Family (10+)

Je tanden flossen met een stuk spinnenweb? Je wimpers krullen met een buigtang? Je dagelijkse stretchoefeningen, vastgebonden aan een marteltuig? Allemaal doodnormaal voor the Addams Family.

Deze musical staat volledig in het teken van romantische en hilarische liefde. Wednesday Addams wordt tegen alle buitengewone verwachtingen in, verliefd op een gewone jongen: Lucas Vandeputte. Ze zijn volledig overtuigd van hun hartstocht, maar hoe zullen hun families daarmee omgaan?

7. Theaterfestival Klein Spekken Festijn (1+)

Klein Festijn en Spekken zijn twee bekende Gentse familiefestivals. Deze kerstvakantie slaan ze voor het eerst de handen in elkaar voor een gezamenlijk theaterfestival. 

Kies uit een hele hoop voorstellingen: van interactief tot ingetogen, van grappig tot ontroerend, van acrobatisch tot poëtisch.

Reeks
WinterCultuur voor kinderen