U bent hier:

7x scoren op valentijn

7x scoren op valentijn

7x scoren op valentijn

14 februari: een dag als alle andere of de hoogmis van de hoofse liefde? Wat je er ook van denkt, deze romantische uitstapjes doen ieders hart sneller slaan.


1. Voor wie graag z'n kleren uittrekt

Thuis samen in bad, met een nest theelichtjes errond? Bekijk het wat grootser. In Nieuwpoort, Poperinge, Ieper en Geraardsbergen toveren ze het hele zwembad om tot kaarsenparadijs. De durvers kunnen zelfs (letterlijk en figuurlijk) samen in zee tijdens de knuffelduik in Koksijde.

In duikcentrum Todi op de mijnsite in Beringen kunnen koppels samen leren duiken tijdens de Valentijn Nachtduik. Je zwemt er tussen honderden tropische vissen. 

 

2. Voor wie liever z'n jas aanhoudt

Met een mooie (avond)wandeling scoor je altijd. Stippel een route uit in een prachtig natuurgebied of kies voor een wandeling dicht bij huis.

Mag het iets romantischer? In Arboretum Kalmthout (gratis met je museumpas!) staan momenteel de toverhazelaars in bloei - het is zelfs de grootste verzameling van Europa. Hun kruinen dragen momenteel gele, oranje en rode bloemen en verspreiden een heerlijk zoet parfum.

 

3. Voor poëtische zielen

Saint Amour trekt een blik topauteurs open, waaronder Ish Ait Hamou, Fleur Pierets en Dimitri Verhulst. Zij vieren samen de liefde: veelkoppig, ondefinieerbaar en gewoon moeilijk genoeg. Luister en geniet, op 7 avonden van Brugge tot Genk.

 

4. Voor zeebonken

Laat aardse beslommeringen aan wal en geniet van Valentijn op het water. Kabbelend water, de lichtjes van de oever in de verte en de zachte deining van het schip maken de sfeer compleet. Wat denk je van een valentijnscruise op de Schelde?

 

5. Voor wie subtiele hints wil geven (of krijgen)

Ben je een juwelenliefhebber of heb je een partner die als een ekster graait naar alles wat blinkt? Rep je dan naar DIVA, Antwerp Home of Diamonds (gratis met je museumpas!). Je ontdekt er alles over diamanten, zilver en edelsmeedkunst.

Ideaal om duidelijk te maken welke verlovingsring je wil, of kom alvast te weten hoeveel ledematen de verjaardagscadeaus van je nieuwe geliefde je zullen kosten.

 

6. Voor wie de stad wil verkennen

Gent zet twee weken lang liefde in de etalage. Voor Vitrines d'Amour zetten 69 gastvrije locaties hun vitrines ter beschikking van een artiest. Het resultaat is een kunstwandelroute met foto's, installaties, collages, schilderijen en teksten in teken van de liefde.

Romantwerpen presenteert een sfeervolle avondwandeling langs de meest romantische plekjes van de Scheldestad. Bij elk plekje krijg je een uniek Antwerps liefdesverhaal te horen ...

 

7. Voor bij wie liefde door de maag gaat

Samen koken is de perfecte relatietest - en je hebt ineens gegeten. Zoetekauwen kunnen voor pommes d'amour of een heuse Valentijnstaart gaan. 

 

Cadeautip: een jaar vol museumbezoekjes

Een museumpas is het perfecte Valentijnscadeau: bezoek een jaar lang meer dan 165 Belgische musea. Wanneer je wil en zo vaak je wil. 

  

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Nog meer inspiratie voor Valentijn?

Van 12 september 2019 tot 11 juni 2020

Verhalen vertellen voor volwassenen.

Putte, Bibliotheek Putte

Lezing of congres

Bekijk meer tips