Workshops in de zomer

7x proeven van een nieuwe hobby in de zomer

Aaaah, de zomer…. Het seizoen van vakantie, terrasjes in de zon, natuurpracht en festivals. Maar ook hét uitgelezen moment om te proeven van een nieuwe hobby! Volg 1 van deze workshops en verken nieuwe horizonten.

 

1. Spelen met taal

Ben jij een echte taalvirtuoos? Of hou je er gewoon van om je op een creatieve manier met woorden uit te drukken? Dan zijn deze workshops ongetwijfeld iets voor jou! Proef van (improvisatie)theater, spreek vanuit je gevoel tijdens een sessie Spoken Word, of haal de dichter in jezelf naar boven tijdens de Poetry Summer Academy.

 

2. Waar zijn die handjes?

Wil jij voortaan de toon zetten op elk (familie)feestje en de kneepjes van het vak leren van ervaren DJ’s? Dankzij deze DJ-workshops leer je de vetste schijven mixen, mashups maken en/of draaien met vinylplaten.

 

3. Lekker met je handen in de klei

Leer de basis van het pottenbakken tijdens een gezellige workshop keramiek en neem je eigen unieke creatie mee naar huis. Niet rond de pot draaien en snel inschrijven is de boodschap, want keramiek is hot en de plaatsen zijn beperkt!

 

4. Als het kriebelt moet je dansen

Altijd al willen (her)beginnen met dansen, maar nog niet de moed of tijd gevonden om je in te schrijven voor een hele lessenreeks. Tijdens deze initiatielessen ontdek je in 1 of enkele dagen de basisbeginselen van je favoriete dansstijl. Van breakdance, tot moderne dans en Bachata, de keuze is aan jou!

 

5. Zing uit volle borst

Begin je spontaan te zingen wanneer je onder een brug loopt, in een grote hal terechtkomt, of onder de douche staat? Dankzij deze leuke zangworkshops kan je de mogelijkheden van jouw stem verder ontdekken en anderen laten meegenieten van jouw zangplezier.

 

6. De wereld is je canvas

Haal de kunstenaar in jezelf naar boven tijdens een workshop tekenen, schilderen, of graffiti. Leer observeren en objecten, personen of landschappen realistisch in beeld brengen, of net afstappen van de werkelijkheid en iets creëren vanuit je gevoel.

 

7. Schiet de mooiste plaatjes

Een leuke selfie van jou en je bestie, sfeerbeelden op een feestje, de glimlach van je lief bij het openen van een cadeau, een grappige pose van je huisdier, …. We maken allemaal elke dag wel wat kiekjes met onze smartphone. Wil jij echter meer uit je foto’s halen en leren fotograferen als een pro? Check dan deze workshops fotografie.

     

 

Beleef weer meer

De Belgische festivals die je één keer in je leven moet bezoeken

Dit zijn de filmfestivals van Vlaanderen en Brussel

Museum & chill: 5 musea met tuin

5x indrukwekkende performances in openlucht