U bent hier:

7x prachtige avondwandelingen

7x prachtige avondwandelingen

7x prachtige avondwandelingen

Op de donkerste dagen maak je de mooiste avondwandelingen. Kies je voor sfeervolle lichtjes, muzikale begeleiding of brute architectuur?


Zonder zorgen op stap

  • Is het te druk? Keer dan op een rustiger moment terug. 
  • Controleer steeds op voorhand de maatregelen van de locatie die je wil bezoeken. 

 

1. Wandelen met sprookjessfeer in Mechelen

In het Groot Begijnhof in Mechelen leidt een magische wandeling je langs feeërieke kerstverlichting en nostalgische raamtekeningen. Buurtbewoners hebben extra moeite gedaan hun huizen in kerstsfeer te brengen.

Ontdek op het einde van de wandeling de projectie van nostalgische beelden van de Levende Kerststal in het Begijnhof.

> Sprookjeswandeling in Mechelen, nog tot 5 januari

 

2. De lichtjes van de Schelde in Antwerpen

Een van de mooiste plekken om de zonsondergang te beleven, zijn de Schelde-oevers in Antwerpen. Wandel via de Sint-Annatunnel naar Linkeroever en bewonder de skyline van de stad onder het avondrood.

Zo mogelijk nog mooier: klim vlak voor sluitingstijd helemaal naar het dak van het MAS en zie de zon ondergaan boven de Schelde. 

 

3. Een feeëriek lichtparcours

Dit jaar helaas geen winterdorpen en lichtfestivals. Toch halen enkele steden en gemeenten alles uit de kast om hun straten te laten baden in een sprookjesachtige wintersfeer.

Onder andere in Gent, Sint-Truiden en Veurne kan je op wandel en genieten van wonderlijke lichtinstallaties.

8 feeërieke lichtparcours

 

4. Podcastwandeling in Brugge

In Brugge kan je uiteraard de prachtige lichtinstallaties van Wintergloed bewonderen. Voor wie liever een alternatieve route bewandelt, kunnen we de podcastroute De Fabelachtige Stad aanraden.

Geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote trokken de stad in om uitzonderlijke verbindingen tussen mens en dier vast te leggen in zes audioportretten. Vergeet dus je koptelefoon of oortjes niet voor deze wandeling.

Podcastwandeling De Fabelachtige Stad, nog tot 31 december

 

5. Bruut beton in Leuven

Ben je eerder van het nuchtere type en doen lichtjes je weinig? Probeer dan eens Als Gegoten, een wandeling langs hedendaagse en historische architectuur waarin beton de hoofdrol speelt.

Brutalistische universiteitsgebouwen uit de jaren 70, recente kantoren in ambachtelijk stampbeton of woongebouwen in opvallend prefabbeton: avondlicht zorgt voor extra dreiging

> Als Gegoten, betonwandeling in Leuven

 

6. Poëzie in Poperinge

In Poperinge lees en beleef je warme woorden langs de WinterWoordenWandeling. Wandel door het centrum van Poperinge en laat je inspireren door de gedichten langs het parcours

Kies voor de korte wandeling van 4,5 kilometer of de lange wandeling van 7 kilometer, en ontdek zes of acht haltes met gedichten voor jonger en ouder. 

WinterWoordenwandeling in Poperinge

 

7. Brussel met muzikale begeleiding

(Her)ontdek de prachtig verlichte hoofdstad via de routes en composities van een reeks Brusselse artiesten.

De mixtapes, muziek en andere hybride sound-pieces zijn geïnspireerd op de plekken en mensen die je onderweg tegenkomt. Van bruisend Beekkant of het Le Brass-moeras tot in Stalingrad of China, langs parken, pleinen, planten, dieren, stemmen en stiltes.

> Verken Brussel met oortjes

 

Lees ook