Zomer van Antwerpen

7x niet te missen cultuur in juli en augustus

De vakantie is dan wel begonnen, maar artiesten en kunstenaars zitten niet stil in de zomer. Deze expo's, festivals, voorstellingen en concerten mag je niet missen in juli en augustus.

 

1. Kunst en poëzie in Watou

Kunstenfestival Watou slaat ook deze zomer zijn tenten op in het gelijknamige grensdorpje net voorbij Poperinge. Kunstenaars uit binnen- en buitenland brengen kunst en poëzie naar bijzondere plekken in het dorp: een verlaten herenhuis, de kelder van een brouwerij, een kerk ... Er is ook een live programma met intieme concerten, performances en literaire avonden. 

 

2. Altijd mooi weer tijdens de Zomer van Antwerpen

Zomer van Antwerpen zorgt twee maanden lang voor wonderlijk theater en ander moois op bijzondere plekken in de stad. In Park Groot Schijn, aan de rand van de stad, kan je gaan relaxen in een Zomerbar met speelbos, rolschaatspiste en gratis circusvoorstellingen. In Deurne is er dan weer de Zomerfabriek waar het elke dag feest is, en Muziek in de Wijk trekt de hele zomer naar alle hoeken van de stad voor gratis concerten. 

 

3. De verjaardag van Toots

Jazzlegende Toots Thielemans zou dit jaar 100 worden: de Koninklijke Bibliotheek van België (de KBR) en het Muziekinstrumentenmuseum vieren die verjaardag met een belevingsexpo vol klank en muziek. Je bewondert er zijn muziekinstrumenten, platen, brieven, partituren en ongezien beeld- en klankmateriaal. Aan het einde van de tentoonstelling word je helemaal ondergedompeld in de sound van Toots Thielemans: bereid je voor op een onvergetelijke jazztrip. 

 

4. Muziek op de middag in Leuven

In Leuven klinkt de vakantie extra goed, want tijdens de Zomer van Sint-Pieter geniet je tijdens je middagpauze van maar liefst 34 middagconcerten vol klassieke muziek. Op het programma staan zowel klassieke meesterwerken als verrassende composities, met heel wat topmuzikanten op het podium. 

 

5. Buitenstaanders in het Arboretum

In het Arboretum van Kalmthout spot je deze zomer niet alleen honderden soorten planten en bomen, maar ook kunst. Kunstenplatform Kappa verspreidde 50 werken in de tuin van evenveel kunstenaars, die allemaal werken rond hetzelfde thema: buitenstaanders. Ze verbinden hun kunst met de natuur errond en laten zien dat iedereen aandacht verdient en welkom is.  

 

6. Zomercircus in Bokrijk

Vanaf 16 juli strijkt Circus Barones neer in Openluchtmuseum Bokrijk: drie keer per dag verrassen ze met acrobatie, clownerij, dieren, jongleurs en andere kunsten. 

Tussen de voorstelling in heb je natuurlijk heel wat tijd om de rest van Bokrijk te gaan verkennen: loop de pastoor of een van de andere living history-acteurs tegen het lijf, kijk binnen in het atelier van de smid of de mandenvlechter, of ga de schaapjes knuffelen in de museumboerderij

 

7. Op ontdekking met Theater aan Zee

Theater aan Zee blaast dit jaar 25 kaarsjes uit: zoals altijd zorgt het festival in Oostende voor theater, muziek en literatuur en familievoorstellingen op allerlei ongewone locaties, met veel jong talent en bijzondere performances op het podium. Het programma zit vol verrassende voorstellingen: een keuze maken tussen al dat moois is niet gemakkelijk. 

    

Meer cultuur in juli

Meerdere dagen en locaties

Concertino in de Munt

Meerdere dagen en locaties

Evergreens voor de eeuwige jeugd - Evergreen Machine

Reeks
Beleef Weer Meer