Circus en straattheater

7x circus en straattheater in de lente

Hier kan je dit voorjaar naartoe voor prikkelend theater, boeiende performances en wervelende circusacts: in circustenten, maar vooral ook gezellig op straten en pleinen.

1. MAD Festival in Antwerpen

MAD Festival zet haar circustenten in Antwerpen, in de omgeving van Park Spoor Noord. Vier dagen lang geniet je van hedendaags circus, in tenten, in openlucht of op bijzondere locaties.

Er zijn initiaties, workshops, muziek en meer: van spectaculaire tentvoorstellingen en acrobatie in openlucht tot een initiatie minitrampoline of een dj-set tot de late uurtjes. Sommige voorstellingen zijn gratis, voor andere moet je tickets reserveren.

2. HOPLA! in Brussel

Op circusfestival HOPLA! brengen kunstenaars uit alle windstreken gratis voorstellingen voor groot en klein.

Het festival vrolijkt verschillende Brusselse wijken op en verenigt en overstijgt stijlen, generaties en sociale verschillen. Circus haalt het beste naar boven in mensen en stimuleert verwondering, respect voor elkaar en nieuwsgierigheid.

3. Kunstenfestivaldesarts in Brussel

Op meer dan 30 locaties in en rond Brussel verkennen artiesten van over de hele wereld de grenzen van theater, dans en performance. Het festival is al aan zijn 28ste editie toe. Je kan voorstellingen bekijken op bijzondere locaties, zoals een zonsopgang in het park, een nachtclub, een skatepark of een museum.

Op het programma staan onder andere de bekende Duitse theatermaakster Susanne Kennedy, die voor het eerst België aandoet, Midori Kurata en Kuro Tanino, twee grote namen uit het Japanse theater en Anne Teresa De Keersmaeker, die voor de gelegenheid samenwerkt met singer-songwriter Meskerem Mees.

6. Parktheaterfestival in Lokeren

Dit internationaal festival voor openluchttheater en circus brengt acts uit Nederland, Frankrijk, Chili, Argentinië tot in Lokeren.

Laat je betoveren door ‘Homs Fums’ merkwaardige mannen in regenjassen en rubberen laarzen of ontmoet de brutale stokstaartjes ‘Tails’: ontsnapt uit de dierentuin en op zoek naar een nieuwe clan. ‘Kinematos’, ‘Curtain Call’ en ‘Balance’ vind je hoog in de lucht aan een trapeze, Chinese paal of zelfs een kraan.

7. Visueel Festival Visuel in Sint-Agatha-Berchem

Visueel Festival Visuel brengt fysiek theater, circus, dans en activiteiten voor een jong publiek. Er zijn bewegende trampolines, draaiende muren, acrobatische toeren en nog veel meer. 

De woordloze of visuele voorstellingen heffen taalbarrières op en spreken een zoveel mogelijk mensen aan. Er zijn kleine performances en intieme voorstellingen maar ook spektakels voor een groot publiek

Reeks
LenteFestivals