U bent hier:

7 zomerbars met een plus

7 zomerbars met een plus

Des zomers mag het allemaal wat meer relaxed, maar we blijven liever toch niet al te lang op onze culturele honger zitten. Ideale combi-formule is de zomerbar met een culturele plus: er zijn drankjes en hapjes, er is goed gezelschap en wie weet ook wel de zon - en dan gooit het cultuurhuis in kwestie daar nog eens een concertje, performance, expo of comedyvoorstelling tegenaan. Mooi meegenomen: vaak situeren deze zomerbars zich ook nog eens op een hooggelegen plek met een schitterend uitzicht op de stad. Laat die zomer maar beginnen!

 • BAR/A/Muze 
  Van 19 juli tot 19 augustus kan je van donderdag tot zondag uitblazen op het dakterras van M Leuven. Naast hapjes en drankjes, serveert BAR|A|MUZE elke avond (weer of geen weer) een live band of performance.

 • MIKA Museumcafé 
  Zonnekloppers en sfeerzoekers die deze zomer het Middelheimmuseum willen bezoeken, verwijzen we naar het prachtig terras met uitzicht op het museumpark. De ideale plek om van de vele indrukken te bekomen of om gezellig te verpozen in een inspirerend kader. Liever picknicken in het park? Dat kan. Een aantal gerechten kan je ook afhalen en in het park opeten.

 • Beurscafé 
  De Brusselse Beursschouwburg opent nog tot 15 juli de deuren van zijn terras op de vijfde verdieping. Het dakterras staat helemaal in het teken van het WK met concerten van nationale en internationale helden, voetbalfilms en uiteraard de nu al historische matchen. Handig om weten: ‘s middags mag je je eigen picknick meenemen, want de keuken opent pas om 17u.

 • Dakterras M HKA
  De dakterrassen van het M HKA in Antwerpen worden tijdens de zomermaanden herschapen tot een (hopelijk zonnige) zomerbar met een uitzonderlijk zicht op de rivier en de stad. Funky meubilair, een frisse Scheldebries en de fascinerende installatie Skyspace van ‘de beeldhouwer van het licht’, James Turell zorgen voor het ultieme zen-gevoel.

 • DOK
  Ook deze zomer kan je in DOK terecht voor een hoop gezelligheid, muziek, expo’s, sport en spelen. Op zondag kan je ontspannen in de tuin of op het zonnig terras. DOKANO verhuurt kano’s en toont je de leukste aanmeer-plekjes van Gent. Voor wie niet kan wachten tot zondag gaan er op weekdagen ook een pak concerten van Democrazy door.

 • Bozar Open Air Summer Edition
  In het kader van BOZAR OPEN AIR zet de Brusselse landschapsarchitect Bas Smets en ‘POOL IS COOL’ een tijdelijke, openbare installatie op langs het Paleis voor Schone Kunsten. De aangeplante bomen en de shadow pool creëren een groene ontmoetings- en ontspanningsruimte, open voor iedereen en voorzien van een zomerprogramma vol culturele activiteiten. 

 • Zomerfabriek
  Wanneer Zomer van Antwerpen neerstrijkt in de Scheldestad, weet je dat de zomer écht begonnen is. Het stadsfestival brengt bijzondere voorstellingen op de meest onverwachte plekken in de stad. De beste circusgezelschappen van het moment vind je op de Zomerbar (foto), een zonnige oase in de bocht van de Schelde. De Zomerfabriek is dan weer dé plek voor een laid back middag of een zwoele zomeravond.

 


Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstipsSchrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.