U bent hier:

7 zoektochten voor volwassenen

7 zoektochten voor volwassenen

7 zoektochten voor volwassenen

Dacht je dat speurtochten en schattenjachten alleen voor kinderen gemaakt worden? Helemaal niet: deze zoektochten zijn uitdagend en spannend voor volwassenen. Start!


Opgelet: in veel steden en gemeenten is het verplicht om op straat een mondmasker te dragen. Ga enkel op uitstap met je bubbel en houd afstand van anderen.

 

1. Zomerzoektochten in Brussel

De Zomerzoektochten van het Davidsfonds kijken naar de hoofdstad met een speelse blik. Ontspannend of uitdagend: je ontdekt gegarandeerd verrassende cultuur én natuur in Brussel.

Je kan kiezen uit vier wandelingenBrussel Mini (4 km), Brussel Central (8 km), Brussel Classic (12 km) en Brussel Max (16 km). Elke wandeling start rond het treinstation Brussel-Centraal.

 

2. De Maneblusser Wandelzoektocht in Mechelen

Tijdens deze wandeling van bijna vier kilometer ontdek je alle mooie plekjes van Mechelen, met tekst- en fotovragen en leuke weetjes. Voor families met kinderen zit er ook een gratis kinderzoektocht bij.

De oplossingen krijg je mee in een gesloten enveloppe - probeer je nieuwsgierigheid dus te bedwingen. 

 

3. Code 17 in hartje West-Vlaanderen

​17 gemeenten in West-Vlaanderen (regio Roeselare-Izegem-Tielt) verstopten een code langs een wandelroute, onder de mysterieuze naam Code 17. In elk van de 17 wandelingen ga je op zoek naar twee logo’s met een letter of een cijfer. Met elke combinatie die je via de website doorgeeft, maak je kans op een mooie prijs.

 

4. Fietszoektochten in Limburg

De Raadselroute is een heuvelachtige fietsspeurtocht van 27,5 km door Bilzen, Hoeselt en Riemst. Op 17 locaties stap je uit het zadel en los je vragen en raadsels op. 

Ook in Herk-de-Stad kan je per fiets op speurtocht, langs een tochtje van 30 km met onderweg 20 vragen.

Beide tochten verlopen langs de fietsknooppunten en bieden kans om leuke prijzen te winnen.

 

5. Wandelen met 'bollekepijl' in Lille

Vind je wandelen op kaart of met wegwijzers maar saai? Gemeente Lille stippelde in deelgemeente Poederlee een wandeling van 6 km uit die je kan volgen via het scouteske 'bollekepijl'. Een reeks pictogrammen vertelt je stap voor stap welke kant je op moet.

> Download de instructies

 

6. Fotozoektocht in Merksem

Een lus van 14 kilometer brengt je langs de mooiste plekjes van het antwerpse Merksem. Zoek onderweg, te voet of per fiets, waar de 16 foto's genomen zijn.

De bijhorende wedstrijd eindigt helaas al op 31 juli, maar op zoekplezier staat geen deadline.

 

7. Speuren in Aalst

Zin om Aalst (beter) te leren kennen? De zoektocht 'Aalst Ongekend' toont je geheime hoekjes en verrassende, misschien ongekende plekken.

De vragen, weetjes en opdrachten maken het leuk om deze tocht in twee teams of duo's tegen elkaar te spelen. De juiste oplossingen krijg je bij de Dienst Toerisme. Succes!

 

Met kinderen op stap? Zoek een schat van Vlieg!

Vlieg verstopt deze zomer bijna 300 schatten in heel Vlaanderen en Brussel. Ga op zoek tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel. Er ligt ongetwijfeld ook een schat in jouw buurt.