U bent hier:

7 warme wintertips voor donkere maanden

7 warme wintertips voor donkere maanden

7 warme wintertips voor donkere maanden

Eindelijk mogen we ons volop in wintersfeer wentelen. Kerstmarkten, museumnachten, lichtfeesten en winterfestivals maken van december de warmste maand van het jaar. Dit worden onze 7 favoriete uitstapjes.


1. Recreatiedomeinen in vurige sfeer 

In de zomer vluchten we massaal naar het Zilvermeer, De Gavers en co voor een frisse duik. Tijdens deze donkere maanden is het er even warm: onder de naam Putteke Winter hullen de recreatiedomeinen zich in een sprookjesachtige wintersfeer.

Trek je muts en sjaal aan voor een gezellige winterwandeling met magische verlichting, mysterieuze figuren en knappe vuurshows. Bij live muziek geniet van je een hartverwarmende chocolademelk, glühwein of jenever

 

2. Meeslepende dans op December Dance

December Dance brengt de top van de Belgische en internationale danswereld naar Brugge. Tien dagen lang brengt het festival grote namen en grootse ontdekkingen.

Wim Vandekeybus brengt met Ultima Vez zijn nieuwe voorstelling in wereldpremière. De gevestigde en nieuwe iconen van de hedendaagse dans, William Forsythe en Marlene Monteiro Freitas, komen met exclusief werk naar Brugge. En Sung–Im Her en Mohamed Toukabri vertegenwoordigen een nieuwe generatie.

 

3. Beestig lichtfeest in de Zoo

De makers van China Light dompelen de Antwerpse Zoo onder in de magische sfeer van Jungle Book. Prachtige lichtfiguren nemen je mee op avontuur met Mowgli, Bagheera, Baloo en hun vrienden. Een lichtverhaal over vriendschap, moed en avontuur. 

 

4. Decembertuin in het Arboretum van Kalmthout

Ook buiten de bloesemtijd is Arboretum Kalmthout een heerlijke plek. In december krijgen de wintergroene bomen en struiken alle aandacht en door het lage licht krijgen zaden en droge stengels een prachtig silhouet. De eerste winterbloeiers verspreiden een heerlijk parfum.

Op zondag brandt de vuurschaal en kun gratis deelnemen aan een wandeling met gids. Drink warme chocolademelk in de cafetaria en kom shoppen voor je kerst-en eindejaarsgeschenken

Met je museumpas breng je het Arboretum gratis een bezoekje.  

 

5. Een frisse wandeling

Het beste excuus voor een grote warme chocolademelk met slagroom? Een flinke wandeling door knisperende bossen en dreven. De uitgedunde boomkruinen vormen een feeëriek decor voor jouw zaterdag-, zondag- of andere middag.

 

6. Circus, muziek en theater op Wintervuur

Wintervuur is een podiumkunstenfestival met circus, theater, muziek en wandelingen. Op Antwerpen Dam, tussen het centrum en het Eilandje, prijken dan sierlijke circustenten, lichtjes en vuur.

Ga kijken naar een van de 157 circus- of theatervoorstellingen, bewonder de ouderwetse kermistoestellen, geniet van een film, of warm op aan een van de vele vuren. 

 

7. De eerste kerstmarkten verschijnen

Het allerleukste aan december? Kerstmarkten en winterfeesten rijzen als paddestoelen uit de grond. Trommel wat familie en vrienden op, duffel je in en verwarm je handen aan een warme chocolademelk of glühwein. Waag je op schaatsen of shop cadeautjes bij sympathieke creatievelingen of culinaire genieën. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

 Foto: Visit Brussels