Lumineus

7 uitstapjes vol licht en warmte voor de hele familie

Ook na nieuwjaar kan je nog wintersfeer tanken. Deze familiefestivals en lichtparcours zijn hartverwarmend voor jong en oud.

1. Putteke Winter in Huizingen

De speeltuinen en andere activiteiten in provinciedomein Huizingen zijn in alle seizoenen een bezoekje waard, maar één weekend is het daar extra bijzonder.

Tijdens het weekend van Putteke Winter zijn de paadjes feeëriek verlicht en zie je fonkelende lichtjes langs de mooiste plekjes van het domein. Laat je verrassen door mysterieuze figuren, vuurshows, muzikanten, verwarmende winterse drankjes en nog veel meer.

2. Een lumineus lichtfestival

In Grimbergen kan je naar een feeëriek familiefestival om bij op te warmen, voor gezinnen met kinderen van 3 tot 10 jaar.

Maak zelf een lampion of een sterrenprojector, en laat je gaan in het schaduwtheater. Als apotheose trakteert Circus Paljasso je op een verrassend spektakel met vuurspuwer, vuurjongleur, vuurdanser en veel humor.

3. Kiewit Wintert

Wanneer de winter stilaan lang begint te duren, ben je welkom op Domein Kiewit voor gezellige activiteiten waar je het letterlijk of figuurlijk warm van krijgt.

Laat je gaan met een oriëntatie-initiatie, een vuurshow, zelf vuur maken, een cartoonist en smid aan het werk zien, sneeuwballengevecht, winterse voorleesverhalen in de huifkar, nestkasten timmeren en vetbollen maken voor de vogels ... 

5. Karibu Karamu: Afrikaans feest in Pelt

Dit festival staat in teken van de Afrikaanse cultuur, met poppentheater, verteltheater, reggaemuziek, acrobatie en workshops kantklossen, gordels kralen en Afrikaanse dans. Tussendoor kan je je haren laten vlechten of een hennatattoo laten zetten.

Een warm festival voor iedereen die kan genieten van mooie optredens, spectaculaire acts, blije kinderoogjes en lekkere hapjes.

7. Fantasie en mysterie in Brussel

In het poepchique Hotel Metropôle lijkt het wel alsof je 100 jaar terug in de tijd gaat. Dankzij de show Fantastic Brussels wordt een bezoekje aan het voormalige hotel nog extra spectaculair.

Je wandelt het hotel binnen en wordt deel van een pakkend verhaal over het Brussel van vroeger en vandaag, over avonturiers en rijkelui, via hologrammen, lasers en projecties

Tot di 28 feb
Afgelopen

Fantastic Brussels

Brussel
Concert