U bent hier:

7 tips voor een warm winters weekendje aan zee

7 tips voor een warm winters weekendje aan zee

Iedereen weet dat minigolfen verplichte kost is tijdens een weekendje aan de kust. Maar wat doe je de rest van de tijd? Zeggen dat er 'een zee van mogelijkheden' is, zou te flauw zijn. Daarom deze 7 tips om je weekendje uit echt onvergetelijk te maken.

 

1. Pikant shoppen in Koksijde

Op 16 februari wordt de Zeelaan in Koksijde-Bad omgetoverd tot een heuse Chaussée d'Amour met burlesque optredens, lingerieshows én een vleugje pikant. 

 

2. Garnalen vissen in Oostduinkerke

Het is een iconisch beeld: de garnaalvissers die weer en wind trotseren langs de kustlijn. Wat dacht je ervan om zelf een kruipak aan te trekken én nadien te kokerellen met je eigen vangst?

Toch bang voor natte voeten? Vanaf april kan je de garnaalvissers te paard vanop veilige afstand bewonderen.

 

3. (Ver)dwalen in de duinen

Desolate heuvelruggen, kabbelende kreken en honderden vogels ... Een wandeling met gids in het Zwin toont je de natuurrijkdom van het duinenlandschap. Voor wie het wat sneller mag, is er een mountainbikepad in de Noordduinen

 

4. Zeilwagens spotten in Oostduinkerke

Op 23 en 24 februari racen piloten uit verschillende landen tegen elkaar op het strand van Oostduinkerke. Een uniek schouwspel! 

 

5. Kuieren in Oostende met Marvin Gaye

Via een iPod neemt de soulzanger je mee naar de jaren 80, toen hij aan de Belgische kust zijn sterrenbestaan ontvluchtte. Je bezoekt bijvoorbeeld het appartement waar de monsterhit 'Sexual Healing' tot stand kwam. 

 

6. Duiken in het verleden

Fietspad 'De Frontzate' ligt op een voormalige spoorwegbedding tussen Diksmuide en Nieuwpoort. Je rijdt langs talloze restanten van de eerste Belgische verdedigingslinie tijdens Wereldoorlog I. Pluspunt: het is lekker plat en rechtdoor.

 

7. Valentijn vieren op een zeilschip

In het authentieke interieur van de Mercator in Oostende kan je van 14 tot 17 februari genieten van een Valentijnsdiner. Dat verzinnen ze zelfs in romcoms niet.

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

 

7 tips voor een warm winters weekendje aan zee