U bent hier:

7 remedies tegen de winterblues

7 remedies tegen de winterblues

De feestdagen zijn gepasseerd, de kerstversiering ligt weer netjes op zolder en wij hebben het gehad. Met de winter, met de kou en met de duisternis. Want wat heb je aan duisternis zonder fonkelende feestverlichting, en waarvoor dient kou zonder een lelijke kersttrui om je te verwarmen? Laat het duidelijk zijn: wij lijden aan de winterblues. Maar gelukkig hebben we ook tips om de meest deprimerende tijd van het jaar te overleven.

 

Zo kom je de grijze dagen door: 

 

1. Lach je een breuk

Van lachen word je gelukkig, dat is bewezen. En als het lachen ons vergaat, dan zetten wij de zware middelen in: een avondje comedy. De professionele moppentappers toveren gegarandeerd een lach op je gezicht. Ontdek hier onze acht favoriete comedyshows van het voorjaar.

 

2. Eet (en drink)

Eten helpt tegen zowat alles, van liefdesverdriet tot regendepressie. Laat gezonde voornemens dus een keer voor wat ze zijn en kies voor heerlijk troostvoer. Bier en chocolade, om maar iets te zeggen, of tapas en flamenco. En lichtmispannenkoeken natuurlijk!

 

3. Beweeg je warm

Een gezonde geest zit in een gezond lichaam: ga de kou en treurnis dus te lijf met een stevige portie beweging. En dat moet niet altijd een rondje joggen of die deprimerende fitness zijn: kies bijvoorbeeld eens voor een krakende winterwandeling (blijkt dat de winter soms toch mooi kan zijn), een zwoel potje buikdans of een rustgevende yogasessie. Welke winterblues?

 

 4. Doe alsof het zomer is

Bij gebrek aan zomer kan je nog altijd doen alsof. Neem een verfrissende duik in de Gentse Blaarmeersen, ga uitzweten in de sauna of zet je beste beentje voor tijdens een zwoele salsa-avond. Als we met z’n allen de winter negeren, dan gaat ze misschien vanzelf weg...

 

5. Knuffel een dier

Er zijn weinig dingen waar je zo vrolijk van wordt als van een knuffel met een puppy, een katje of eventueel een zacht schaap. Dus trek naar je plaatselijke asiel voor een hondenwandeling of speelsessie en breng eens een bezoekje aan de boerderij. Gevorderde dierenknuffelaars raden we ook de alpacaboerderij aan: tussen die sympathieke beestjes kan je onmogelijk ongelukkig zijn.

 

6. Zoek het licht in de duisternis

De feestverlichting is intussen allemaal opgeborgen, maar in Brussel hebben ze een oplossing gevonden voor de donkere avonden: daar kan je van 13 tot 16 februari naar het lichtfestival Bright Brussels. Een parcours doorheen de stad leidt je langs een tiental schitterende lichtinstallaties die onze hoofdstad doen baden in het licht. 

 

7. Blijf lekker knus binnen

In geval van extreme wintermoeheid kan je ook gewoon rustig binnen blijven en een dagje sofahangen. Maar waarom moet dat per se je eigen sofa zijn? De bioscoop is minstens even gezellig en er is popcorn - dan is dat troostvoer ook meteen geregeld. Nog beter: nestel je eens op de sofa van iemand anders voor een gezellig huiskamerconcert

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijetijdstips? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.

Bright Brussels