Een wonderlijke expeditie van Robots

7 mooie stripverhalen voor kinderen

Een stripverslinder in huis? Dan zijn deze stripverhalen en graphic novels op kindermaat ongetwijfeld een succes: ze doen je lachen, dromen en soms ook denken.

1. De vriendelijke geesten van Spoken

Kate moet verhuizen naar de kust, omdat haar zusje Maya ziek is en propere zeelucht nodig heeft. Hun Mexicaanse buurjongen verklapt een geheim: er wonen geesten in de stad. Kate is bang, tot ze op een Mexicaans halloweenfeest kennismaakt met de vriendelijke spoken. Spoken is een meeslepend en prachtig getekend verhaal over zussenliefde en de Mexicaanse cultuur. 

> Spoken van Raina Telgemeier, voor iedereen vanaf 8 jaar

 

2. De dolle fratsen van Astrid IJskoud

Astrid IJskoud heeft alles om gelukkig te zijn: haar ouders zijn schatrijk en ze woont in een paleis bovenop een wolkenkrabber, in het New York van de jaren '30. Maar Astrid is eenzaam, en ze verveelt zich. En dus gaat ze op avontuur, terwijl haar butler en meid ervoor proberen te zorgen dat niets uit de hand loopt. Een vrolijke familiestrip over een ondeugend meisje dat de wereld wil ontdekken. 

> Astrid IJskoud (5 albums) van Fabrice Parme, voor iedereen vanaf 6 jaar

 

3. De oorsprong van Het gat

Het gat is een prachtboek voor kinderen én ouders. Het aandoenlijke hoofdpersonage treft op een dag een gat aan in zijn appartement: de herkomst van het gat is onduidelijk, en bovendien beweegt het heel de tijd. Het mannetje besluit het in een doos te stoppen en naar een laboratorium te brengen voor verder onderzoek, maar het gat leidt een eigen leven ...

Het Gat van Øyvind Torseter, voor iedereen vanaf 6 jaar

 

4. De existentiële vragen van Een wonderlijke expeditie van robots

Twee robots, Willem en Jacob, willen meer weten over de oorsprong van hun bestaan. Ze gaan daarom op expeditie door wat ooit de Verenigde Staten waren, op zoek naar een antwoord op hun existentiële vragen en de overblijfselen van de menselijke beschaving. Een wonderlijke expeditie van robots is een spannend sciencefictionavontuur met adembenemend mooie tekeningen. 

 > Een wonderlijke expeditie van robots van Tatana Rubasova en Jindrich Janicek, voor iedereen vanaf 10 jaar.

 

5. De stripgedichten van De zombietrein

Een stripgedicht? Dat is een strip en een gedicht tegelijk, met mooie prenten en grappige verzen. De zombietrein en andere stripgedichten staat er vol van, over chips aan je vingers en goudvissen in doosjes. Eentje om doorheen te vliegen - of om te doseren voor het slapengaan. 

De zombietrein en andere stripgedichten van Edward Van de Vendel en Floor De Goede, voor iedereen vanaf 8 jaar.

 

6. De vele vragen van Ergens

Ergens is een beeldverhaal (met bij elke zin een prentje) over een bergbeklimmer, die eindelijk eens een berg gaat beklimmen. Maar dan waait hij weg, en komt hij terecht in een land zonder schaduwen, waar vreemde wezens veel vragen stellen. Een filosofisch verhaal in eenvoudige taal, en met prachtige afbeeldingen. 

Ergens van Joke van Leeuwen, voor iedereen vanaf 7 jaar

 

7. De spannende avonturen van Hilda en het verborgen volk

Hilda woont met haar moeder in een afgelegen berglandschap, tussen de trollen en reuzen. Een onzichtbaar (maar woedend) elfenvolk wil hen verjagen, en dus trekt de kleine avonturier Hilda op pad, samen met het schattige voshertje Twijg. Zin in nog meer avonturen? Hilda heeft ook een mooie animatieserie, die je kan bekijken op Netflix. 

Hilda en het verborgen volk van Stephen Davies en Luke Pearson, voor iedereen vanaf 7 jaar

 

Lees ook:

 

In deze bibliotheken kan je boeken afhalen