7 leuke lentedingen om te doen met kinderen

Van bloesems spotten tot picknicken in het groen. We tippen acht dingen die je deze lente absoluut met je kinderen moet doen.

 

1. Op bloesemjacht in Alden-Biesen

De Landcommanderij Alden Biesen ligt mindden in de fruitstreek en is daarom de ideale uitvalsbasis voor een wondermooie bloesemwandeling. Tijdens een vrolijke wandelspeurtocht mag je op pad met Bo de bij: wist je dat we de meestje fruit- en groentensoorten aan de bijtjes te danken hebben? 

Op en rond het domein vind je bovendien ook ontelbaar veel mooie picknickplekjes. Geen zijn om zelf een picknick mee te nemen? Dan reserveer je er gewoon eentje bij de toeristische dienst. 

 

2. Ravot in een openluchtmuseum

Een uitstapje naar het museum is altijd leuk, maar een museum waar je ook mag ravotten is nóg leuker. Trek naar een openluchtmuseum een leer iets bij (bijvoorbeeld over karren of ondergrondse gangen), of bewonder kunst in open lucht, terwijl een buitenspeeltuin of natuurgebied nooit veraf is. 

 

3. Magnolia's in Meise

In de Plantentuin van Meise zijn het de magnolia's die het begin van de lente aankondigen. En als je al die sierlijke bloemen hebt gezien, ben je de winter meteen vergeten. Een parcours leidt nog tot eind april (of zolang de bomen in bloei staan) je langs alle soorten van de geurige bloemen met grappige namen als komkommermagnolia of regenschermmagnolia. 

Bovendien kan je in de tuin ook op lenteavontuur met Koning Amaryllo, die samen met jullie speurt naar de eerste bloemen, bijen en hommels. 

 

4. Avonturen op blote voeten

Zin in een avontuurlijk uitstapje? Trek dan naar een van deze acht blotevoetenpaden in Vlaanderen en zoek je weg door modder, zand, rivieren en kiezelpaadjes. 

 

5. Muziekwandelen in Mechelen

Fluistert de wind zijn geheilen? Vieren bomen hun verjaardag? Groeien mensen ook als het lente wordt? Je komt het allemaal te weten tijdens RUIS, een muzikale doe-het-zelf-wandeling in het Mechelse Vrijbroekpark. Ga op muzikale tijdreis, scan bij elke halte te QR-code en luister hoe de tijd in het park verstrijkt. 

Nog niet uitgespeeld? In de rozentuin van het park wacht nog een spannende speurtocht: ontdek over welke liefdesperikelen de rozen tijdens hun winterslaap gedroomd hebben en ontrafel het raadsel. 

 

6. Op zoek naar een bloementapijt

De inwoners van Halle zetten zich alvast schrap, want binnenkort zakken heel wat wandelaars af naar het Hallerbos om er de prachtige paarse boshyacinten te bewonderen. Even tussen ons: in het MuziekbosKoppenbergbos of Brakelbos vind je minstens evenveel bloemen, en aanzienlijk minder mensen. Niet verder vertellen!

 

7. Lammetjes knuffelen in de kinderboerderij

De lente is het ideale moment voor een bezoekje aan een kinderboerderij: met wat geluk dartelen er pasgeboren lammetjes of geitjes door de wei, of huppelt er een konijntje voorbij dat wel een knuffel kan gebruiken. En dan zwijgen we nog over avontuurlijke buitenspeeltuinen en ambachtelijke hoeve-ijsjes ...

 

Lees ook

5 openluchtmusea om de lente te vieren

Verder lezen 

7 vrolijke lentewandelingen

Verder lezen 

De leukste kinderboerderijen

Verder lezen 

 

MyFamily