Filmfestivals

7 filmfestivals in het voorjaar

Kort of lang, arthouse of blockbuster, docu of fictie? Voor elk genre is wel een filmfestival te vinden in Vlaanderen en Brussel.

1. Ghent International Short Film Festival: de beste kortfilms

In Gent kan je een internationale selectie kortfilms gaan bekijken: van drama's en docu's tot experimentele films. Speciaal voor kinderen is er een woensdagnamiddagvertoning.

Het festival geeft nieuw filmtalent een podium en viert de creativiteit, diversiteit en impact van de korte film. Dankzij de nabesprekingen kunnen publiek en maker elkaar vinden.

21 mrt - 26 mrt
Afgelopen

Ghent International Short Film Festival

Gent
Film

2. MOOOV Filmfestival op 9 locaties in Vlaanderen

MOOOV Filmfestival brengt twee weken lang verhalen van overal ter wereld naar Vlaanderen. Kijk films die je nergens anders ziet, reis naar een ver land via het witte doek en wandel misschien naar buiten met een nieuwe favoriete filmmaker.

Van familiefilms tot documentaires, van feelgood-verhalen tot ontroerende drama’s: kies een van de voorstellingen in Beringen, Brugge, Deinze, Genk, Lier, Sint-Niklaas, Turnhout, Zaventem, Zuid-West-Vlaanderen én online.

Er zijn momenteel geen activiteiten in deze categorie.

3. Kort maar invloedrijk: Brussels Short Film Festival

Waarom lang als het ook kort kan? Dat bewijst het BSFF elk jaar opnieuw in onze hoofdstad.

Je kan terecht bij Flagey, Vendôme, Cinema Galeries, Kunstberg en de Festival Bar voor een stevig staaltje korte maar krachtige cinema. Het BSFF is sinds 2018 zelfs een kwalificatiefestival voor de Oscars.

Tijdens het festival kan je ook zelf de handen uit de mouwen steken in één van de vele workshops over onder meer filmmuziek, voice-overs of het pitchen van een filmidee.

5. CineMÁS: Spaanstalige cinema

Tijdens het festival van de Spaanstalige cinema richt de Gentse Studio Skoop de schijnwerpers op de nieuwste films uit Spanje en Latijns-Amerika.

Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

6. DOCVILLE: steengoede docu's

Docufestival DOCVILLE in Leuven staat garant voor een selectie met de allerbeste documentaire films. Het zijn steevast Belgische en internationale films die hoofd én hart aanspreken, gemaakt met visie. Films die een plek verdienen op het witte doek dus.

De openingsfilm wordt Iraq’s Invisible Beauty, over de vader van de Iraakse fotografie Latif al Ani. Dit jaar vormt wetenschap een gloednieuw segment binnen het programma, onder de naam ScienceVille.

Reeks
Film