Boulevart

6x zomers (straat)theater

Hier kan je deze zomer naartoe voor prikkelend theater, boeiende performances en wervelende circusacts: in theaterzalen en circustenten, maar vooral ook gezellig op straten en pleinen.

 

1. Opera in openlucht

Speciaal voor de jaarlijkse Zomeropera wordt de Landcommanderij Alden Biesen tijdelijk omgedoopt tot Villa Lehár. Dat is het zomerhuis van Frans Lehár in Oostenrijk, waar hij zijn mooiste operettes schreef. Lehár verzamelde er ook een unieke kunstcollectie en na zijn dood werd de villa een museum.

Het is in dat museum dat de opera zich afspeelt: samen met enkele opmerkelijke toeristen leidt een gids (een rol van Koen Crucke) je rond door de mooiste opera- en operettemuziek uit de tweede helft van de 20ste eeuw - van gekende aria's tot verborgen operaparels. 

 

2. Bijna zomer in Kortrijk

BUDA Kunstencentrum in Kortrijk viert de komst van het nieuwe seizoen met vanalles tegelijk: Almost Summer Festival brengt theater, maar ook een geluidswandeling, een culinaire performance in de tuin, discussies, installaties, film ... Kiezen uit het uitgebreide programma is een moeilijke opdracht. 

 

3. Circus in een zwembad in Zaventem

In park Mariadal in Zaventem landt deze zomer Cirkerie, een gloednieuw circusfestival. Drie dagen lang kan je er terecht voor spectaculaire vuuracts, grappige circusoptredens en swingende dj-sets uit binnen- en buitenland. 

In de circustent kan je elke dag gaan kijken naar de voorstelling A boiswaarin drie paarden, vijf acrobaten en twee muzikanten een magisch sprookje vertellen. Maar ook buiten de tent kan je heel wat (gratis!) voorstellingen en acts voor de hele familie meepikken: draai aan een mechanische vertelmachine, kijk hoe acrobaten rondpletsen in een zwembad of leer zelf kunsten tijdens een workshop jongleren of ballonplooien. 

 

4. Op ontdekking met Theater aan Zee

Theater aan Zee blaast dit jaar 25 kaarsjes uit: zoals altijd zorgt het festival in Oostende voor theater, muziek en literatuur op allerlei ongewone locaties, met veel jong talent en bijzondere performances op het podium. Het programma blijft nog even geheim, maar dat je deze zomer in de Stad aan Zee moet zijn staat al vast. 

 

5. Het allerbeste van het straattheater in Beveren

In augustus verzamelt de nationale en internationale top van het circus en straattheater in Beveren, voor het Internationaal Straattheaterfestival. Drie dagen lang loop je in het dorp meer dan 40 verschillende acts tegen het lijf: een weekend vol  spektakel en verrassende ontdekkingen. 

 

6. Feest op straat in Dendermonde

Elk jaar in september palmt BOULEVART de straten van Dendermonde in: met circus en straattheater, maar ook met muziek, dans, workshops, kinderanimatie, en heel veel sfeer en gezelligheid. 

     

Meer zomers theater

 

Beleef weer meer

8 festivals op bijzondere locaties

6 zomerse familiefestivals om naar uit te kijken

Foodtruckfestivals voor fijnproevers (of mensen met honger)