Dansand

6x theater in openlucht

De theaters mogen weer knallen - maar nog het liefst in openlucht. Brand een kaarsje voor mooi weer, want deze voorstellingen wil je niet missen.

 

1. Lachen met Han

Comedian Han Coucke - ook wel bekend als zijn racistische alterego Han Solo - tourt met zijn mobilhome door het Vlaamse land, en brengt een corona-eindejaarsshow. En dat midden in de zomer! Dat wordt 100% coronaproof lachen geblazen.   

 

2. Roodhapje

Figurentheater FROE FROE staat bekend om zijn grappige en flitsende bewerkingen van klassieke verhalen, en raad eens welk sprookje ze dit keer aanpakten? Roodhapje (5+) is een fijn geflipte en muzikale versie van het gekende sprookje.  

 

3. Wandeltheater

De Antwerpse Arenberg komt op 4 en 5 juni met een tof idee: tijdens een zomerse avondwandeling kom je langs drie locaties waar een fijne artiest je verrast met een kort optreden. Kennismaken met William Boeva, Soe Nsuki of Tutu Puoane? En route!  

 

4. Bijna zomer!

Het Almost Summer festival zet de zomer in met een extra lange editie vol voorstellingen en installaties. Sommige activiteiten zijn binnen, maar in de tuin van Broelkaai nr 6 kan je alvast terecht voor bijzondere projecten. Zo laat de Italiaanse artieste Francesca Grilli je hand lezen en je toekomst voorspellen door een kind.  

 

5. Dansen tot we droppen

Aan het strand, in de duinen, in de Japanse Tuin… het weekend van 2 tot 4 juli trekt een golf van beweging door Oostende, want het festival Dansand is overal. Voel je wind in je haren en vergaap je intussen aan de voorstellingen van zowel jong danstalent als grote namen als Alain Platel.  

 

6. Theater Aan Zee

Theater Aan Zee is terug, en daar zijn wij zooo blij om! Het festival in Oostende biedt opnieuw theater, muziek en literatuur en dat zal voor het grootste gedeelte in openlucht gebeuren. Over het programma zelf wordt nog niet veel gelost… maar dat je van 23 juli tot 8 augustus in de Stad aan Zee moet zijn, staat vast. 

 

Eindelijk cultuur! 

Eindelijk is het zover: de cultuursector mag haar deuren weer openzwaaien voor een zomer vol voorstellingen, concerten, films en ander leuks. Klaar om er weer in te vliegen? Op eindelijkcultuur.be vind je een overzicht van alle evenementen.

Nog meer theater deze zomer?

Reeks
Zomer