Skeelerroute

6x spelen voor volwassenen

Escape rooms, trampolineparken, doolhoven ... Op deze plekken mag je ongegeneerd het kind in jezelf naar boven halen.

 

1. Ga ravotten in een maïsveld

Overal in Vlaanderen schieten rond deze tijd van het jaar maïsvelden omhoog. Voor het tijd is om te maaien zorgen sommige boeren nog voor wat zomerpret, met een maïsdoolhof! Ga op zoek naar de uitgang (vaak met een extra zoektocht of detectivespel om het wat spannender te maken): meestal eindigt je zoektocht bij een uitkijktoren die een mooi zicht geeft over de omgeving. 

Extra troef: bij de meeste maïsdoolhoven is er ook een zomerbar of hoeveterras waar je kan nagenieten met een fris drankje. 

 

2. Kroon jezelf tot ontsnappingskoning

Je laat je vrijwillig opsluiten in een ruimte vol geheimzinnige voorwerpen en andere aanwijzingen en je krijgt een uur de tijd om de weg naar buiten te vinden. Dat is het concept van een escape room. Sleutels zitten verstopt, codes moeten gekraakt worden, en intussen stapelen de raadsels en onverwachte wendingen zich op. Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen?

 

3. Maak de stad onveilig

De leukste manier om een stad te ontdekken? Met een stadsspel! In Antwerpen stuurt een spannend spel je langs alle verborgen hoekjes en pleintjes, in de voetsporen van Rubens. Onderweg lees je interessante verhalen, krijg je meer info over de schilder en de stad en moet je heel wat raadsels oplossen. 

Ook in Kortrijk, Gent, Leuven, Ieper, Brugge en Hasselt kan je op ontdekking met een stadsspel. 

 

4. Leef je uit in een trampolinepark

Salto's, ninjaparcours, stunzones, gigantische foam pits om in te duiken ... Pret verzekerd in een trampolinepark, voor jong én oud. Bovendien zijn heel wat trampolineparken  op sommige dagen ook 's avonds open, zodat volwassenen er ongestoord kunnen springen  en ravotten. 

 

5. Bol tussen Hasselt en Genk

Reed jij als kind ook urenlang de straat op en af met je rolschaatsen? Goed nieuws: skeeleren is helemaal terug - en veel leuker dan wandelen of fietsen. In Hasselt en Genk vind je een heel netwerk van meer dan 90 kilometer aan bewegwijzerde skeelerroutes op heerlijk vlak asfalt: stippel je eigen tochtje uit en rol langs C-mine, LABIOMISTA of een van de mooie natuurplekjes in de buurt. 

Heb je zelf geen skates in huis? Geen probleem, dan huur je ze gewoon een dagje bij Sport Vlaanderen Hasselt, inclusief beschermingsmateriaal

Als het nog wat nostalgischer mag, dan moet je naar Rollerland in Aalst: een heerlijk ouderwetse indoor rolschaatspiste mét discobar

 

6. Gamen, maar dan in het echt

Een klassieker op vrijgezellenfeesten en teambuildings, maar daarom niet minder leuk: paintball. Besluip je tegenstanders alvorens ze tactisch te omsingelen en uit te schakelen met een welgemikt verfschot, in een arena vol hindernissen, forten en oude olievaten.

Paintballen kan onder andere in Leuven en Gent

 

Lees ook 

9x geocachen in de natuur en in de stad

5x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

GR in Vlaanderen: eindeloos wandelplezier