Jongen met speelgoedharnas en vergrootglas

6x op schattenjacht in en rond een kasteel

De magie van kastelen en burchten doet de ogen van alle kinderen blinken. Een schattenjacht maakt een kasteelbezoekje extra leuk! In of rond deze kastelen kan je speuren naar een schat van Vlieg.

Schatten van Vlieg?

Kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen deze zomer op schattenjacht op meer dan 350 plekken in Vlaanderen en Brussel. Tussen de boeken in een bibliotheek, in de tuin van een museum of in een hoekje van een kasteel ... Er vast ligt ook een schat bij jou in de buurt

 

1. De schat van het verdwenen kasteel in Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde is een heus waterkasteel in het hartje van de Westhoek. Hier is de tijd écht blijven stilstaan: wandel het kasteel binnen zoals het werd achtergelaten door de zonderlinge Ridder Arthur Merghelynck.

Naar het schijnt ligt hier in het kasteelpark een schat verstopt: de schat van het verdwenen kasteel de Moucheron van Vinkem. Ga met de schatkaart op pad, en via de geurspeurtocht vind je misschien wel de kostbare schat.

 

2. Speuren rond het Kasteel van Horst

Het Horstgenootschap heet jullie van harte welkom op hun domein! Het kasteel is nog gesloten voor restauratie, dus je kan helaas niet binnen.

Rond het kasteel kan je echter een spannende zoektocht doen. Jullie zullen moeten samenwerken als familie om de schat te vinden ... 

 

3. Beklim de torens van het Kasteel van Beersel

Het kasteel van Beersel, een indrukwekkende waterburcht, ziet er nog altijd zo uit zoals in de 15de eeuw. De zoektocht naar de schat van Vlieg laat je het hele gebouw verkennen, tot in de zolders van de kasteeltorens. Kijk goed rond en waan je in de middeleeuwen!

 

4. Geocachen in Alden Biesen

Alden Biesen in Limburg is een van de oudste kasteeldomeinen van Europa, opgericht door echte ridders in het jaar 1220.

Volg er een spoor van bizarre geuren naar de schat, via een leuk geurparcours op basis van geocaching.

 

5. Speuren in Fort Liefkenshoek

Tussen de Beverse polders ligt een van de oudste forten in Vlaanderen. Het werd aangelegd om de stad en de haven van Antwerpen te beschermen tegen de Spanjaarden. In de loop der eeuwen deed het ook al dienst als quarantainestation, als marinebasis en als vakantieoord voor de beroepsmilitairen.

En nu kan je er ook op speurtocht, want Vlieg heeft in het fort tien leuke opdrachten verstopt. Kan ze vinden, met behulp van de schatkaart? 

 

6. In en rond Kasteel de Renesse

Het eeuwenoude kasteel van de graven de Renesse is een echte blikvanger. Leuke zoek-, doe- en kijkopdrachten in het kasteel en het park errond leiden je naar de schat van Vlieg. Kan jij de code kraken? 

 

Lees ook

Reeks
Schatten van Vlieg