FA

6x naar het theater met jong talent

Wanneer de herfst aanbreekt en alle festivals, feestjes en barbecues voorbij zijn, heb je misschien weer wat ruimte in je agenda. Een golf van nieuwe theaterstukken zijn er dit najaar om die leegte te vullen.

1. Een soeperleuke avond

In SOENAMI, een feel good comedy show, laat comedian Soe Nsuki zich van haar eerlijkste kant zien. Geen plaats voor censuur in dit anderhalf uur! Zet je neer en laat je overspoelen door mopjes over de backstage van de tv-wereld en racisme, maar ook waarom je nooit iemand met een bolhoed mag vertrouwen. Een ‘Soeperleuke’ én tegelijk ook confronterende trip door de kleurrijke wereld van een vrouw die met veel vertrouwen door het leven danst.

2. Queer à Paris

"Paris was a Woman" is een meeslepend eerbetoon aan de vergeten queer geschiedenis van Parijs. Bibi van Lieshout en Khalid Koujili El Yakoubi laten je de bruisende jaren ‘20 herleven, waar dappere vrouwen als Djuna Barnes en Ada 'Bricktop' Smith kozen voor liefde en kunst. Laat je inspireren door het Parijse nachtleven en de intieme portretten in het fotoboek "Les amies de place Blanche" van Christer Strömholm. Een prachtige viering van diversiteit en een ode aan het fluïde bestaan.

3. Op zoek naar een nieuwe wereld

Sinds 2017 leidt Amoukanama Circus jongeren in Guinee met circustalent op tot professionele acrobaten. In de zomer van 2022 werden ze in één klap wereldberoemd met een halve finaleplaats in America's Got Talent. In hun indrukwekkende dans- en acrobatiek-voorstelling, genaamd FA, versmelten ze elementen uit het westerse circus met de rijke Afrikaanse bewegingstaal. Het verhaal neemt het publiek mee op een avontuurlijk reis, zich afspelend op het kruispunt van Afrika en de westerse wereld.

5. Hebben hebben hebben

Een voorstelling over ‘hebben hebben hebben’ en hoe we al wat we delen toch liefst voor onszelf houden. Met Alleman maakt Freek Mariën (winnaar Toneelschrijfprijs) een stuk over hoe raar het is dat je een hond kan ‘hebben’. Een idee. Dorst.  Dat je een put in de grond kan boren en het water onder andere mensen hun voeten kan wegpompen, om het dan aan diezelfde mensen te verkopen, in plastic flessen met een labeltje op. Een mooie voorstelling over alles wat we delen en de absurditeit van bezit.

6. Een krachtige samensmelting van woord en beweging

Beleef de tijdloze woede van Ifigeneia, een tragische figuur uit de Griekse mythologie, in de spoken dance voorstelling "Ifigeneia." Maaike Neuville en Tessa Hall herinterpreteren het verhaal waarin Ifigeneia terugkijkt op haar opoffering en familiegeschiedenis. Het stuk onderzoekt de rol van vrouwen in het verleden en hun zoektocht naar een eigen stem.  Ervaar deze indrukwekkende spoken dance voorstelling die onze blik op het verleden uitdaagt.

Reeks
Podium