U bent hier:

6x met je hoofd in de wolken

6x met je hoofd in de wolken

6x met je hoofd in de wolken

Tips voor wie graag uit de hoogte doet.


 

1. Fietsen tussen de boomkruinen

In natuurgebied Bosland in Hechtel-Eksel vind je een iconische fietsbrug die je laat fietsen tussen de kruinen van de bomen. Een dubbele cirkel van 700 meter lang brengt je tot 10 meter hoogte

Je hoeft er uiteraard niet eindeloos rondjes op te fietsen - de brug maakt deel uit van het uitgebreide Limburgse fietsroutenetwerk.

 

2. De lichtjes van de Schelde op het dak van het MAS

Overdag biedt het dak van het MAS je een prachtig panorama over Antwerpen. Extra bijzonder: het uitzicht als het donker is ...

In schoolvakanties kan je er elke donderdagavond (enkel bij helder weer) naar de sterren kijken. Als de zichtbaarheid goed is, kan je met de telescoop hemellichamen bewonderen. De volkssterrenwacht geeft je graag wat uitleg.

 

3. Kamperen op een toren

De Hoge Rielen in Kasterlee is een voormalige legerbasis waar het nu heerlijk rusten, wandelen, zwemmen en logeren is.

Je kan er je tentje opzetten op een unieke, gestapelde constructie van vier kampeerplateaus. Wel opletten dus als je 's nachts opstaat voor een plas.

 

4. 500 treden in de Sint-Romboutstoren

Met elk van de meer dan 500 trappen ontdek je 500 jaar Mechelse geschiedenis. De Sint-Romboutstoren in Mechelen verrast met elke torenkamer.

De skywalk bovenaan is het adembenemende hoogtepunt. Letterlijk.

 

5. Een nachtje hangen 

'Pitkamperen' doe je drie meter hoog in een pitvormige boomtent: een traanvormige sculptuur, opgehangen aan een boom.

Je kan pitkamperen aan de Schelde, naast achttiende-eeuws paviljoen De Notelaer in Bornem of in de Tranendreef in Borgloon.  

  

6. Panorama over Brussel

Een 360°-panorama over Brussel, met uitzicht tot Mechelen en - of all places - het hellend vlak van Ronquières? Daarvoor moet je in de Basiliek van Koekelberg zijn.

Weetje: dit is de vijfde grootste kerk ter wereld. Zo groot dat je er een museum, tentoonstellingen en zelfs een restaurant vindt. 

 

Op zoek naar nog meer fijne vrijtijdstipsSchrijf je dan in op de nieuwsbrief van UiTinVlaanderen. Elke donderdag valt er een overzicht in je mailbox van wat er de komende week in Vlaanderen en Brussel te beleven valt.