Jong talent in jouw cultuurhuis

6x jong talent op tournee door de cultuurhuizen

Deze jonge veulens en frisse acts bestormen dit najaar de podia in je buurt. Niet te missen!

Samen met

cult!

1. Jade Mintjens in Deinze: met gitaar en scherpe humor

Jade Mintjens is op jonge leeftijd al geen onbekende meer: ze werd tweede in Humo’s Comedy Cup 2021 en is sidekick in De Ideale Wereld. Na haar eindejaarsconference van vorig jaar is het nu eindelijk tijd voor haar eerste zaalshow.

In het Leietheater in Deinze speelt ze een try-out van haar nieuwe voorstelling, vol spontane zangstondes met haar gitaar en een dosis scherpe humor. Bonus: je krijgt er Tim Loobuyck als lachspieropwarmer bovenop.

2. Zoë Demoustier in Geel: journalistiek meets dans

Choreografe Zoë Demoustier combineert beeld met dans tijdens haar voorstelling ‘Unfolding an Archive’. Als kind van een oorlogsjournalist toont ze een persoonlijk verhaal: wat heeft de bijzondere baan van haar vader met haar gedaan?

Zoë danst in Geel (cc De Werft) en Koksijde (cc CasinoKoksijde) op twintig jaar oorlogsverslaggeving en toont hoe lijven gebeurtenissen kunnen opslaan. 

5. Jack Vamp & The Castle of Creep in Waregem: winnaars van de Nieuwe Lichting

Beloftevolle band Jack Vamp & The Castle of Creep uit Hasselt passeert op 28 september in cc De Schakel in Waregem. Zanger/bassist Arthur Boussiron a.k.a. Jack Vamp zet de maat en zijn muzikanten vertalen zijn rare kronkels naar een dansbaar geheel.

Dat bewijst ook hun verdienste als een van de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2023 van StuBru. Verwacht je aan een feelgood-concert met invloeden van Prince, Bowie, The Police en Marvin Gaye.

6. Oko Yono in Vilvoorde: ode aan Kate Bush

Zit je ook nog steeds met ‘Running up that hill’ van Kate Bush in je hoofd door de serie ‘Stranger Things’? Tijd om de rest van haar lyrische repertoire te ontdekken met Oko Yono.

De vierkoppige band brengt in cc het Bolwerk in Vilvoorde een ode aan Kate Bush, en zijn bovendien niet de minste: Myrthe Luyten (Astronaute, Mad About Mountains), Annelies Van Dinter (Echo Beatty, Naga Ghost, Pruillip), Birsen Uçar (Hydrogen Sea) en Caitlin Talbut (BLOND, BLUAI). 

Mijn cultuurhuis raakt, begeestert en verwondert. Wat doet het met jou?

Ontdek het aanbod