U bent hier:

6x garantie op een geslaagde paasmaandag

Teveel paaseitjes verorberd? Dat is geen reden om op paasmaandag in je luie zetel te blijven hangen. Wij maakten een selectie van 6 gouden uittips.

1. Garnaalvissers spotten aan de kust

De garnaalvissers in Oostduinkerke gaan op paasmaandag voor het eerst weer in zee met hun paarden. De perfecte reden om nog eens een dagje af te zakken naar de kust. Geniet na de demonstratie van verse, gekookte garnalen op de zeedijk.

2. Pasen anno 1930

Beleef Pasen in het Openluchtcentrum Bokrijk zoals dat 100 jaar geleden gebeurde. Op paaszondag en paasmaandag nemen de Bokrijkacteurs je mee naar de jaren 30. Animatie voor de kinderen verzekerd!

3. Het Zwin zit met een ei

Blijf in de paassfeer en snor je kennis op over eitjes. Denk niet aan chocolade, maar aan echte eieren. Het Zwin Natuurpark in Knokkke-Heist biedt een gloednieuwe formule aan waarbij je een paaswandeling kan combineren met een presentatie vol ei-geheimen.

4. Op je blote voeten de natuur verkennen

Het is goed voor de bloedsomloop en heerlijk voor de voetjes: een stevige wandeling op een van de mooie, blote voetenpaden in Vlaanderen.

5. De geur van bloesems en hyacinten opsnuiven

April is bloesemmaand! Dat is een perfecte reden om eens met de fiets of te voet de prachtige Haspengouwse streek te verkennen tijdens de Bloesemfeesten. Een ware lust voor het oog. Zijn wilde hyacinten meer je ding? Ga dan de prachtige paarse tapijten bezoeken in het Hallerbos. 

6. Voor de chocoladefans

Toch nog wat plaats vrij in je buik? Start de dag dan met een paasbrunch of -ontbijt. De échte lekkerbekken kunnen zich daarna met hun kids nog wagen aan een paaseierenzoektocht

Nog meer op paasmaandag

Van 7 mei 2017 tot 29 oktober 2017

Met de stadstram naar de Japanse Tuin

Hasselt, Binnenstad Hasselt

Begeleide uitstap of rondleiding

maandag 2 april 2018

Stiltewandeling in stiltegebied Gerhagen

Tessenderlo, Bosmuseum Gerhagen

Begeleide uitstap of rondleiding

Museum 't Karrewiel

Meeuwen, Museum 't Karrewiel

Tentoonstelling

Schatkamer St-Catharina

Maaseik, Sint-Catharinakerk Maaseik

Tentoonstelling

Mergelgrotten Kanne

Kanne, Mergelgrotten Kanne

Begeleide uitstap of rondleiding

Bedevaarderswandeling

Hakendover, Tienen

Fiets- of wandelroute

wat te doen op paasmaandag