Familievoorstellingen najaar 2022

6x fantastische theatervoorstellingen voor kinderen

Heb jij de zachte theaterstoelen gemist? Of dat magische gevoel als je een theaterzaal binnen wandelt? Deze theaters staan dit najaar te springen om jou en je hele gezin mee te slepen in hun grappige, aandoenlijke en betoverende voorstellingen. Tot dan!

1. Wegdromen naar een andere wereld in Hier en Daar (3+)

Soms ben ik HIER, maar liever DAAR. Omdat DAAR veel mooier is dan HIER. DAAR kan ik alles zijn. Alles wat ik dromen kan. Soms is HIER maar hier. En DAAR is overal… Dit is het verhaal van Hier en Daar: een magische wereld waarin je alles kan zijn dat je graag wil. Ben jij het liefste een dappere prins? Of misschien een sneeuwman?

Hier en Daar is een productie van 4hoog voor iedereen vanaf 3 jaar. Deze muzikale en kleurrijke voorstelling speelt nog tot 12 februari in Scheldewindeke, Mechelen, Evergem en Lokeren.

2. Stimuleer je zintuigen met Klankennest (0+)

Zin om zowel jouw zintuigen als die van je baby en/of peuter te stimuleren? Bij Manta kunnen jij en je kleintje genieten van poëtische dans, muziek en improvisatie. In een intieme en prikkelarme omgeving mag je baby en/of peuter naar hartelust verkennen en rondkruipen, terwijl jij vertederd toekijkt. Het is niet verbazingwekkend dat deze voorstelling beschreven wordt als een plezier en streling voor de zintuigen.

Manta speelt zich af in een veilige en geborgen omgeving die gelijktijdig uitnodigt tot verkenning, verwondering en spel: ideaal voor kinderen van 4 tot 24 maanden oud

3. Geheimen op zolder met Nellie & Cezar (2+)

Op welke plaats in huis speel jij het liefste urenlang? Nellie en Cezar spelen het liefste op de zolder want die staat vol met van alles: mysterieuze koffers, goed bewaarde geheimen, rommel en nog veel meer. Op een van hun zoektochten op de zolder vinden ze een oude, geheimzinnige muziekdoos. Ga jij samen met Nellie en Cezar op pad om het mysterie van de zolder op te lossen? 

Deze interactieve en muzikale voorstelling voor kinderen vanaf 2 jaar zit vol met avontuur, liedjes, dansjes en zoveel meer. Je vindt Nellie en Cezar op 28 september in Tienen, 20 november in Puurs-Sint-Amands en op 19 maart  in Wezembeek-Oppem.

4. Op stap in een kinderhoofd in Bambiraptor (8+)

Heb jij je ooit al eens afgevraagd hoe een kinderhoofd eruit ziet langs binnen? Jonas en Mats wel. Daarom sluipen zij, in Bambiraptor, een kinderhoofd binnen dat vol zit met gedachten en hersenspinsels. Tijdens hun avontuur in het kinderhoofd beleven Jonas en Mats allemaal gekke dingen. Benieuwd naar hun avontuur? Kom zeker kijken naar een van hun voorstellingen. 

Bambiraptor is een geestige productie van KOPERGIETERY en speelt op 11 december in Lier, 16 december in Sint-Niklaas en van 27 december tot en met 29 december in Gent.

5. (On)gewoon: de familie Grrr (4+)

Net zoals vele andere families is de familie Grrr een oersaai en doodgewoon gezin. Maar is de familie Grrr wel net zoals andere families? Vliegen de ontbijtborden ook bij andere families door de lucht? En begint het bij andere families ook te spoken net voor bedtijd? Of is de familie Grrr toch ongewoon

Dit heldhaftig, humoristisch en spannend verhaal is een theaterbeleving voor iedereen vanaf 4 jaar. Kom gezellig eens op bezoek bij de familie Grrr van 22 november tot 3 december in Antwerpen.

6. Een onbekend wezentje in Wars (5+)

Kleine Luttel woont samen met haar vader, een eigenaardige kraandrijver die Wars heet, hoog in een kraan in de haven. Als ze in de avond naar huis gaat, dan zitten haar jas- en broekzakken telkens vol met allerlei spullen die ze onderweg heeft gevonden: kevers, dopjes, botjes en vuursteentjes. Maar op een dag vindt Luttel een onbekend, levend wezentje dat te groot is voor haar jaszak. Wat nu? En wie is dit wezentje dat kleine Luttel gevonden heeft?

Wars is een muzikale en visuele voorstelling met poppen en een animatiefilm. Je kan hun avonturen onder andere zien op 6 november in Tongeren, 20 november in Sint-Andries en 15 januari in Sint-Niklaas. De (voorlopig) laatste voorstelling gaat door 26 februari in Beerse.

Meer theatervoorstellingen voor kinderen

Reeks
Beleef Weer MeerCultuur voor kinderen