Buiten Westen

6x concerten om de zomer te vieren

Op de grote festivals is het nog even wachten, maar dat wil niet zeggen dat je deze zomer niet mag genieten van live muziek. Op deze zes plekken kan je naar zomerse concerten: in open lucht of eindelijk weer in een concertzaal.

 

1. Gezellig in de Kruidtuin in Mechelen

De gezellige Mechelse Kruidtuin is de hele zomer lang het feeërieke decor voor een reeks concerten, tijdens Botaniek Live. Acht weekends op rij kan je je met je bubbel installeren in het park voor een avond met een, twee of soms wel vier Belgische artiesten. Van stevige rock tot intieme kleinkunst: het programma wordt telkens samengesteld door een bekende Mechelaar.

 

2. Middagpauze met muziek in Leuven

In Leuven is de zomer ook altijd een beetje de Zomer van Sint-Pieter: tijdens maar liefst 33 lunchconcerten in de prachtige Schouwburg kan je luisteren naar klassieke muziek. Geniet tussen het werken (of je vakantie) door van prachtige pianoklanken, dromerige vioolkwartetten en indrukwekkende aria's.

Eet je je boterhammen in Brussel? Dan kan je naar het moederfestival Midis-Minimes, dat dit jaar vooral Belgische solisten en ensembles in de kijker zet tijdens lunchconcerten in de mooie zaal van het Conservatorium. 

 

3. Muziek in de wijken van Antwerpen

Tijdens de Zomer van Antwerpen kan je genieten van dans en theater op bijzondere locaties, films in open lucht en natuurlijk van veel muziek. In de Zomerfabriek, verstopt achter een container vol graffiti in Berchem, kan je terecht voor concerten, jamsessies en dj-sets - of gewoon voor een gezellig terrasje. 

Nog zo'n klassieker van Zomer van Antwerpen: Muziek in de Wijk. Een muziekkaravaan trekt langs alle wijken van de stad, met internationale bands maar ook lokale helden. 

 

4. Op het terras van Voo?uit

Kunstencentrum Voo?uit is weer open, en niet alleen in de concertzaal ben je weer welkom. Ook het terras is weer open voor liefhebbers van verfrissende drankjes én frisse voorstellingen en concerten. De hele zomer lang worden er muzikanten, dj's, acteurs, dansers en andere kunstenaars uitgenodigd om op te treden. 

De Terras Sessies zijn helemaal gratis en je kan niet reserveren: kom dus op tijd als je een plekje op het terras wil veroveren. 

 

5. Buiten Westen in Kortrijk

Wilde Westen en Muziekcentrum Track zorgen in Kortrijk voor een eclectisch zomerprogramma onder de naam Buiten Westen. Elke woensdag en zaterdag kan je naar een concert in Track of op het dak van concertzaal De Kreun: het programma zit vol bijzondere combinaties, genre-overschrijdende samenwerkingen en af en toe zelfs wat comedy. 

 

6. Op de dokken in Gent

Dit jaar helaas geen zomerbar meer in DOK, maar gelukkig zorgt Democrazy wel nog voor een reeks van 15 openluchtconcerten onder de loodsen. Nog tot 18 juli kan je elk weekend genieten van een DOKconcert, met heel wat Belgisch talent op het podium. 

 

Eindelijk cultuur!

Eindelijk is het zover: de cultuursector mag haar deuren weer openzwaaien voor een zomer vol voorstellingen, concerten, films en ander leuks. Klaar om er weer in te vliegen? Op eindelijkcultuur.be vind je een overzicht van alle evenementen.

Nog concerten deze zomer?

Reeks
Zomer