Ruimte-uitjes

6x alles leren over de ruimte

Ben jij gek op sterren en planeten, astronauten en raketten en alles wat met de ruimte te maken heeft? Zet je astronautenhelm op, stap in je ruimteschip en leer er alles over tijdens deze uitstapjes.

1. Mars verkennen in Planetarium Brussel

Ontdek in Planetarium Brussel het grootste scherm van België (links, rechts, voor, achter én boven) en verken sterren en planeten. Maak van dichtbij een raketlancering mee, vlieg over de oppervlakte van Mars, aanschouw de Aarde vanuit de ruimte en bekijk de ringen van Saturnus van naderbij. 

2. Het universum ontdekken in Astropolis

Kijk jij elke avond voor het slapen gaan even uit het raam om de sterren te zien? Of droom jij ervan om astronaut te worden? Misschien wil je zelfs op een dag naar de maan… In Astropolis te Oostende kan je je volledig voorbereiden op je toekomstige ruimtevaartreis en je leert er alles over zowel de sterrenkunde als ruimtevaart.

3. Naar de ruimte met Kapitein Winokio 

In deze muzikale theatershow gaan Kapitein Winokio en zijn bemanning naar de ruimte om van daaruit onze aarde te inspecteren. Vanuit zijn ruimteschip bestudeert en bezingt hij de uitdagingen én de gigantische schoonheid van onze wereldbol. Deze intergalactische voorstelling draait in een baan rond de aarde.

4. Op stap in het heelal

Maak je klaar voor een spannende ontdekkingstocht langsheen sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen: Cosmodrome in Genk garandeert je een fascinerende en spannende uitstap. Dankzij de fantastische 3D-technologie en Full High Definition projectoren is het mogelijk om live door het heelal te vliegen of een bezoekje te brengen aan het ISS.

5. Sterren kijken in Cozmix

Een bezoek aan Cozmix is een echte belevenis: je kan er de sterrenhemel zowel overdag als 's avonds bewonderen en met de hulp van telescopen ontdek je de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Leer meer over de planeten buiten ons zonnestelsel en het eventuele leven daar.

6. Op ruimtereis in een volkssterrenwacht

Naast bovenstaande uitstapjes, kan je op nog vele andere plaatsen in Vlaanderen met gigantische telescopen de sterren bewonderen. Ontdek de maan, planeten, nevels en sterrenstelsels van dichtbij. Sommige volkssterrenwachten hebben zelfs een indrukwekkend planetarium, waarin je je dankzij 360°-schermen middenin het heelal waant.

Reeks
Cultuur voor kinderenMuseum