Cirkerie

6 zomerse familiefestivals om naar uit te kijken

Kijken jullie ook zo uit naar zomers samenzijn, muziek en gelach, gezelligheid en verwondering? Deze zes festivals voor kinderen staan alvast te popelen om je te ontvangen.

 

1. Circus kijken op Cirkerie

In Zaventem strijkt drie dagen lang een zinnenprikkelend internationaal circusfestival neer. Je bewondert er magische sprookjes, spectaculaire vuuracts en komische circusoptredens uit binnen- en buitenland.

Heb je altijd al willen leren jongleren, Chinese bordjes opdraaien, gekke ballonnen plooien en met een diabolo gooien? Doe dan mee aan een van de circusworkshops. Groot en klein kunnen zelf ook mee bouwen aan een reusachtige toren of komen piepen in de mysterieuze poppencarrousel.

 

2. Avonturen op Wonderweekend

Wonderweekend is een feeëriek festival midden in de natuur, met theater, dans en muziek. En ook: activiteiten waar je nog nooit aan dacht en belevenissen die nog lang geen naam hebben.

‘s Avonds sluit je af met een avondshow en een wonderlijke tocht door het donkere bos die eindigt op een kampvurenveld waar je jouw marshmallowbak- en goochelkunsten kan bijschaven. Erna duik je samen een kartonnen tent in op de Kamping van Karton

 

3. Twee dagen feest op Sfinks Mundial

Om twee coronajaren goed te maken vier Sinks Mundial dit jaar niet een, maar twee dagen feest. Op het podium ontdek je muziek met invloeden uit alle hoeken van de wereld, van oriëntaalse grooves over Congolese Rumba tot Kaapverdiaanse feestmuziek. 

Kinderen krijgen hun eigen festival in de Kidz Village: maar liefst één derde van het festivalterrein staat volledig in het teken van de allerkleinsten en iets minder kleintjes. Laat je gaan op een authentieke zweefmolen, spring de longen uit je lijf op de unieke springkastelen en er is een indrukwekkende speeltuin.

 

4. Dansen en zien dansen met tout petit

Tout petit is een dansgezelschap dat voorstellingen maakt voor een jong publiek. Eind augustus installeren ze zich in Leuven: een groep dansers bouwt, balanceert en experimenteert met materialen en lichamen. Kom mee ontdekken, kijken, bouwen en dansen!

 

5. Kijk je ogen uit op de Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn een belevenis: de nacht is voor de grote feestvierders, maar overdag is Gent een paradijs voor kinderen. Op elke straathoek ontmoet je opzwepende fanfares, spectactulaire acrobaten en speelse straatartiesten

Het programma is nog niet bekend, maar verwacht je aan heuse kinderdorpen, tientallen theatervoorstellingen, véél muziek en speelinstallaties.

 

6. Gratis plezier op BoombalFestival

Boombalfestival, da's gezelligheid troef tussen de fruitbomen. Je geniet er van een podium met bluegrass, franse chanson, folk en jazz, en ook kinderen zijn hier in hun nopjes. Op het festivalterrein vind je springkastelen, toneel, knutselateliers, klimrotsen, draaimolens… Zelfs baby’s hebben er hun eigen hoekje.

Beleef Weer Meer

9 festivals waar je deze lente nog naartoe kan

Dans voor kinderen: 5 tips

De mooiste poppentheaters