U bent hier:

6 zomerbars met een plus

6 zomerbars met een plus

6 zomerbars met een plus

Cultureel verantwoord terrassen - ja, graag!


Des zomers mag het allemaal wat meer relaxed, maar we blijven liever toch niet al te lang op onze culturele honger zitten. Ideale combi-formule is de zomerbar met een culturele plus: er zijn drankjes en hapjes, er is goed gezelschap en wie weet ook wel de zon - en dan gooit het cultuurhuis in kwestie daar nog eens een concertjeperformance, expo of comedyvoorstelling tegenaan. Mooi meegenomen: vaak situeren deze zomerbars zich ook nog eens op een hooggelegen plek met een schitterend uitzicht op de stad. Laat die zomer maar beginnen!

1. De ZoMerbar van Museum M

Van 18 juli tot 18 augustus kan je telkens van donderdag tot zondag uitblazen op het dak van M Leuven. De ZoMerbar serveert naast lekker eten en frisse drankjes ook iedere avond een optreden, van muziek over woord tot comedy. Een mooi uitzicht over de stad is uiteraard ook voorzien. Bonus: van 1 tot 4 augustus kan je in de even gezellige museumtuin terecht voor het uiterst sfeervolle M-IDZOMER Festival

 

2. MIKA van het Middelheim

Zonnekloppers en sfeerzoekers die het Middelheimmuseum op hun to-dolijstje voor deze zomer hebben gezet, verwijzen we naar het prachtige terras met uitzicht op het museumpark. MIKA museumcafé is de ideale plek om van de vele indrukken te bekomen of om gezellig te verpozen in een inspirerend kader. Liever picknicken in het park? Dat kan ook, en je kan zelfs een aantal gerechten afhalen om in het park te verorberen. 

 

3. Het dak van het M HKA

De dakterras van het M HKA in Antwerpen worden tijdens de zomermaanden herschapen tot een zonnige zomerbar met een buitengewoon uitzicht op de rivier en de stad. Funky meubilair, een frisse Scheldebries en de fascinerende installatie Skyspace van James Turell, 'de beeldhouwer van het licht': alle elementen voor het ultieme zen-gevoel zijn aanwezig. 

 

4. De DOKken van Gent

Ook deze zomer kan je op DOK terecht voor een hoop gezelligheid, muziek, expo's, workshops en lekker eten. Op zondag kan je ontspannen op het zomerse terras, of dankzij DOKANO rustig dobberen op het water en de mooiste aanmeerplekjes van Gent ontdekken. Voor wie niet kan wachten tot zondag: op weekdagen gaan er ook een pak concerten van Democrazy door. 

 

5. De Zomer van Antwerpen

Wanneer Zomer van Antwerpen neerstrijkt in de Scheldestad, weet je dat de zomer écht begonnen is: het stadsfestival brengt bijzondere voorstellingen op onverwachte plekken in de stad. De beste circusgezelschappen van het moment vind je in de Zomerbar, een zonnige oase in de bocht van de Schelde. De Zomerfabriek is dan weer dé plek voor een zwoele zomeravond, een knotsgek feestje of een potje urban sport. 

 

6. De Pre-Triënnale van Brugge

Er kan helaas niet elk jaar een Triënnale plaatsvinden in Brugge - dat zou tegen de principes zijn. Dat hebben ze gelukkig slim opgelost met de Pre-Triënnale: in het URB EGG-café, pal voor de Koninklijke Stadsschouwburg, kan je tweewekelijks op zondag terecht voor een ontmoeting en een gesprek over een specifiek thema. Op alle andere andere dagen is de bar ook open voor frisse drankjes en een gezellig terras

 

Wil je de zomerbar van een museum combineren met een streepje kunst? Vergeet dan je museumpas niet!