U bent hier:

6 x wandelen met een verhaal in je oren

6 x wandelen met een verhaal in je oren

6 x wandelen met een verhaal in je oren

Bij deze zes stadswandelingen hoort telkens een podcast of luisterverhaal: ga op zoek naar verborgen plekken met bijzondere verhalen, persoonlijke anekdotes of een performance in je oor.


1.  Verhalen over geluk in het park

In het Mechelse Vrijbroekpark kan je op zoek naar de foto's van zes Mechelaars. Als je de bijbehorende QR-codes scant, vertellen ze je verhalen over klein en groot geluk. 

> Verhalen over geluk, nog tot 31 maart in het Vrijbroekpark 

 

2. Een ode aan de Gentse technoscene

In de jaren '90 stond Gent op de wereldkaart van de technoscene, met monumenten als I Love Techno en de Decadence Club. De podcastwandeling 9000 BPM: A Journey Through Techno neemt je mee naar iconische clublocaties in Gent, en onderweg vertellen sleutelfiguren als Herman Schuermans en Peter Decuypere hun strafste verhalen. Als kers op de taart maakten vijf getalenteerde dj's nog een nieuwe mix, geïnspireerd op de stijl van toen. 

> 9000 BPM, van 1 tot 31 maart in Gent 

 

3.  Een performance in je oor

The Festival that Never Happened wordt georganiseerd voor en door nieuwe theatermakers en kunstenaars. In afwachting van het festival werden enkele voorstellingen alvast omgevormd tot podcasts: een wandeling door het historische centrum van Leuven leidt je langs prikkelende kunstwerken, met enkele bijzondere performances in je oren. 

> The Festival That Never Happened, van 12 tot 14 maart in Leuven 

 

4. De Bill Gates van Turnhout

Wist je dat Turnhout zijn eigen Bill Gates had? Philippus Jacobus Brepols lag in zijn eentje aan de basis van de bloeiende drukkers- en speelkaartenindustrie van de stad, en zijn leven leest als een avonturenroman. Een wandeling en podcast nemen je mee mpet P.J. Brepols op handelsmissie, op zoek naar het geheim van marmerpapier. Meer weten over de speelkaartenindustrie in Turnhout? Spring onderweg even binnen in het Nationale Museum van de Speelkaart

> Wandel in de voetsporen van P.J. Brepols 

 

5. De helden van Antwerpen

In Antwerpen leidt Warre Borgmans je rond langs achttien standbeelden, verspreid over heel de stad: legendarische schilders, krijgshaftige godinnen, rijzige kwelgeesten of spiernaakte helden: ze hebben allemaal hun eigen verhaal. 

> Ontmoet de helden van Antwerpen in een gratis audiogids

 

6. Volg de geur van peperkoek

Om het nieuwe jaar te vieren stuurt Gent je op wandelzoektocht, met de stem van stadsraconteur Wouter Deprez in je oren. Je wandelt langs 15 haltes, waar je telkens iets te weten komt over Gent of een doe-opdracht krijgt. Onderweg luister je naar het verhaal van bakkerszoon Martinus, die het peperkoeken hart van Emma en alle Gentenaars wist te veroveren

> Download gratis de wandeling