Zebrawoods

6 winterse festivals met muziek, theater en circus

Op de zomerfestivals moeten we nog even wachten. Gelukkig valt er ook in de winter plezier te beleven met concerten, theater en circus. Uiteraard met een lekker drankje, goed gezelschap en je Covid Safe Ticket.

Opgelet: door de coronamaatregelen worden sommige activiteiten geannuleerd, verplaatst of krijgen ze een online alternatief. Bekijk de meest actuele informatie op de website van de organisator.

 

1. Zindering viert de stilte in Mechelen

Het hoeft niet altijd uitbundig te zijn. Zindering is een vijfdaags festival in Mechelen in het teken van, jawel, de stilte.

Van 9 tot 13 december kan je genieten van elf concerten en twee films. Van fluisterende gewelven of hartverscheurende stiltes in de poëzie van Alfred Tennyson tot meditatieve muziek van Arvo Pärt of slaapliedjes voor een Filippijnse draak. 

 

2. Putteke Winter in De Schorre

Putteke Winter hult domein De Schorre in Boom een heel weekend in mysterieuze sferen, met lichtjes, verrassende acts en bijzondere artiesten. Bewonder lichtgevende planeten en paddestoelen, vuurjongleerders en luister intussen naar live radio.

 

3. De eerste wintereditie van Brussels Jazz Weekend

Het Brussels Jazz Weekend Winter nodigt je uit in een unieke spiegeltent in centrum Brussel voor een warm en gezellig winterfestival. Laat je bekoren door aanstekelijke swing en lindy hop tot grote namen en experimenteel jazzgeweld uit de Belgische jazzscene. 

 

4. MAD Festival: circusfeest in Antwerpen

MAD Festival brengt Vlaamse en internationale circusartiesten naar Antwerpen. Je kan genieten van spectaculaire acts en gratis shows, een kijkje nemen achter de schermen en theatrale wandelingen doen.

Wie het zelf voelt kriebelen, kan meedoen aan een van de workshops: hoepelenjonglerentrampolinespringen ... Voor beginners én gevorderden. Wie durft?

 

5. Zebrawoods brengt topartiesten naar Gent

In de Gentse Zebrastraat kan je je zoals elk jaar opwarmen aan gezelligheid, verrassende drankjes, verrukkelijke gerechtjes en bovenal uitstekende livemuziek.

Tijdens acht concertdagen geniet je in de feeërieke concerttent van o.a. Gabriel Rios, Trixie Whitley, Mauro Pawlowski en Uberdope.

 

6. WinterWarm in Kasterlee

De bossen van de Hoge Rielen in Kasterlee vormen van 2 tot 6 februari het decor van WinterWarm. Je geniet hier vijf dagen lang van een bijzonder winterfestival met lichtinstallaties, circus, muziek, theater en veel natuurbeleving, voor jong en oud.

 

Lees ook

8x lichtfestivals en lichtparcours in Vlaanderen

7 warme wintertips voor donkere maanden

5x winterse workshops