LEGO

6 tips voor fans van LEGO

Bouwen en spelen met LEGO kan je wellicht thuis doen. Toch zullen deze uitstapjes de harten van bouwfans, jong én oud, sneller doen slaan ...

2. Bouwen in het STAM

In het Gentse stadsmuseum STAM staan de vier Gentse torens in LEGO, helemaal nauwkeurig nagebouwd op schaal. Maar het allerleukste: daarrond liggen ontelbare witte steentjes op jou te wachten. Bouw mee aan de stad en laat de architect in je los!

En da's niet het enige, want door het hele museum loopt een speels kinderspoor met spelletjes, opdrachten en dingen om zelf uit te proberen. 

3. Verhalen vertellen met LEGO

LEGO storytelling, da's fantaseren en bouwen tegelijk in een bijzondere workshop. Bouw figuren en decors op basis van een verhaal, of verzin personages en gebeurtenissen bij je bouwwerken.

Voor speelvogels, meesterbouwers, verhalenvertellers of gewoon LEGO-fans in hart en nieren.

6. Kunstwerken in LEGO

Nog een stapje verder gaat Nathan Sawaya, een Amerikaan die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt. Hij maakte al tientallen kunstwerken met LEGO-steentjes, zowel reproducties van bekende werken als eigen creaties.

Benieuwd hoe de David van Michelangelo, De Sterrennacht van Van Gogh en de Mona Lisa van Leonardo da Vinci eruit zien in LEGO? Zijn expo The Art of the Brick reist intussen de wereld rond en staat nu in Brussel. Je ziet er meer dan 70 werken, gebouwd met meer dan een miljoen blokjes.

The Art of The Brick, nog tot 8 januari op de Grote Markt in Brussel.

Meer info over Art of the Brick