Twee meisjes in een escape room

6 spannende escape rooms in Vlaanderen en Brussel

Verzamel je slimste vrienden en laat je vrijwillig opsluiten in een jolige blokhut, een kamer zonder zwaartekracht of een goed beveiligde bankkluis.

1. Een wilde après-ski in Gent

Je bent met je vrienden op vakantie in een afgelegen skihut, ergens in de bergen. Na een wilde après-ski worden jullie wat versuft wakker en blijken alle deuren naar buiten op slot: lukt het jullie om samen de weg naar buiten te vinden? Veel tijd is er niet, de temperatuur zakt gestaag naar het vriespunt ... 

Neem je slimste vrienden mee, want The Avalanche is een escape room voor geoefende ontsnappers in Gent. Maar wel eentje in een gezellige wintersfeer. 

2. De Gouden Kooi in Mechelen

Altijd al eens willen zoeken naar een schat in de Mexicaanse jungle, zin om in de huid te kruipen van een meesterdief of vind jij wel de weg naar buiten vanuit een hutje in het bos? Dan moet je naar De Gouden Kooi in Mechelen, een van de bekendste escape rooms in België met heel wat nationale en internationale prijzen op hun palmares. 

Je kan er kiezen uit vier verschillende mysterieuze kamers, elk met hun eigen verhaal en avonturen. Mag het nog wat meer zijn? Trek dan naar hun tweede locatie in Mechelen voor een escape experience en laat je helemaal onderdompelen in een spannend verhaal. 

3. Ontsnap aan je kater in Turnhout

In Turnhout trek je de frisse buitenlucht in voor een escapewandeling gebaseerd op The HangoverJullie hebben een geweldige nacht gehad, maar de dag erna weet niemand nog iets .. Ga in de stad op zoek naar puzzels en raadsels en probeer zo uit te vogelen wat er de afgelopen uren precies gebeurd is. 

4. Ondersteboven in Brugge

In Brugge stap je binnen in een bijzonder huis waar de wetten van de zwaartekracht niet gelden. Wandel op het plafond en de muren in een kamer waar plots alles ondersteboven staat. Heel grappig en bijzonder, maar hoe geraak je weer buiten uit deze merkwaardige escape room? 

5. Denk aan de tijd in Pelt

3910. Dat is niet alleen de postcode van Neerpelt, maar ook het aantal seconden dat je er krijgt om te ontsnappen uit een escape room - oftewel iets meer dan 53 minuten. Niet al te veel tijd om binnen te dringen in een bank, een partij gestolen goud in beslag te nemen én weer veilig buiten te geraken ... 

6. Zoek de Rechtvaardige Rechters in Brussel

In het hart van Brussel kan je kiezen uit drie escape rooms: ontsnap uit de kleurrijke wereld van Alice in Wonderland of uit een hotel waar allerlei vreemde dingen gebeuren. 

Onze persoonlijke favoriet neemt je mee naar het ultieme Belgische mysterie: het gestolen paneel van het Lam Gods. Een nieuw onderzoeksspoor leidt naar de Brusselse gevangenis. Maar de enige manier om daar binnen te geraken, is jezelf opgeven voor een misdaad die je niet begaan hebt ... En hoe geraak je vervolgens weer buiten? 

Meer escape rooms

Meerdere dagen en locaties

Outdoor Escape Steendorp