Een meisje en een man op een grote schommel in een museum

6 niet te missen expo's voor kinderen in het najaar

Deze zes expo's en musea mag je niet missen in het voorjaar: leef je uit met doe-expo's, familieparcours en gepersonaliseerde sneakers.

1. Ratten vangen in het Riolenmuseum

In het Riolenmuseum duik je onder de grond naar het uitgebreide netwerk van riolen onder Brussel. Die slikken elke dag duizenden liters afvalwater, en ze hebben ook een paar bijzondere bewoners ... In een nieuwe expo leer je alles over ratten: wist je dat de kleine knagers ondanks hun slechte reputatie heel nuttig zijn? 

Elke maand is er ook een familiedag vol leuke activiteiten: bestudeer de schedel van een rat, luister naar spannende verhalen of knutsel je eigen rattenmarionet om mee naar huis te nemen. 

5. Reuze(n)pret in het Museum voor Natuurwetenschappen

Misschien weet je wel een en ander over de tijd van de dinosaurussen, maar weet je ook wat er gebeurde nadat ze uitgestorven waren? Toen was er plots veel meer ruimte voor andere dieren, en sommige soorten werden gigantisch groot ...

In de nieuwste expo in het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel ontmoet je enorme haaien, apen zo groot als drie orang-oetans bovenop elkaar en andere spectaculair grote diersoorten. Kijk je ogen uit met levensgrote 3D-modellen en zelfs (bijna) volledige skeletten. Wat waren de voordelen van hun omvang? En waarom bestaan ze vandaag niet meer?

6. Spelen in het M HKA

In het M HKA in Antwerpen zijn kinderen altijd welkom, ongeacht de tentoonstelling. Trek met een folder vol creatieve opdrachten het museum in en ontfutsel alle geheimen van de kunstwerken. Achteraf ben je welkom in het Salon voor museumspelen, tekenopdrachten, prentenboeken of een film vol fantasie. 

Op zondag krijgen families extra aandacht in het museum: ga op stap met een gids of leef je uit met allerlei creatieve activiteiten. 

Bezoek gratis meer dan 230 Belgische musea, inclusief bijna alle musea hierboven.

Koop hier je museumpas

Meer expo's voor kinderen

Reeks
MuseumCultuur voor kinderen