festivals

6 nazomerse festivals

Nog geen zin om afscheid te nemen van de zomer? Snuif dan nog wat nazomerse sfeer, muziek en meer op op de laatste festivals.

 

1. De Vredefeesten: veel ballonnen in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas wordt drie dagen lang het decor van feest en muziek, op de Grote Markt, in het stadspark en op andere pleinen. Het programma is nog niet helemaal bekend, maar De Mens zal alvast optreden.

Je wist het misschien nog niet, maar Sint-Niklaas staat bekend als de ballonstad. Op de Vredefeesten zullen dan ook tientallen luchtballonnen opstijgen: ronde maar ook gekke vormen.

 

2. Fire is Gold in Borgerhout

In Antwerpen sluit je de zomer al feestend af. Fire Is Gold vindt plaats op Spoor Noord en laat je dansen op r&b, hiphop en afromuziek. Op de line-up staan onder andere Ronnie Flex en Faisal.

 

3. Voodoo Village, aan het mystieke 's Gravenkasteel

Op Voodoo Village is beleving en inkleding minstens even belangrijk als de muziek. Het bos en het domein van 's Gravenkasteel in Humbeek wordt prachtig benut voor de 5 podia met techno en deep house, maar ook voor plekjes om uit te rusten.

Wie helemaal in de sfeer wil komen, kan met de Voodoo Boat naar het festival varen vanuit Brussel, inclusief hapjes en muziek uiteraard.

 

7. OdeGand op en rond de Gentse wateren

OdeGand brengt muzikale verwondering op en rond het Gentse water: langs de idyllische oevers van de Leie, over de pleinen en in de vele verborgen hoekjes van de stad.

Kies een van de 10 routes en geniet van drie concerten op bijzondere locaties.

Als voorprogramma is er Whispering Leaves: een reeks intieme, rustige nazomerconcerten op unieke plekken. In privétuinen, kloostertuinen, verborgen parken, binnenhofjes ... geniet je van ongedwongen klassiek, kleinkunst of Franse chanson

 

5. ManiFiesta in Oostende

ManiFiesta toont 2 dagen lang de wereld zoals ze zou moeten zijn, via muziek, debatten, workshops en vooral veel feest. Op de line-up staan o.a. Stikstof, Postmen, Tom Lanoye, Hind Eljadid ...

 

6. Feest op straat in Dendermonde

Elk jaar in september palmt BOULEVART de straten van Dendermonde in: met circus en straattheater, maar ook met muziek, dans, workshops, kinderanimatie, en heel veel sfeer en gezelligheid. 

 

Beleef Weer Meer

Reeks
Festivals