De Sierk

6 kleinschalige familieparken

Deze parken zijn gezelliger en minder druk dan pretparken, en er is toch net wat meer te doen dan op een kinderboerderij. Bovendien zijn ze ideaal voor kleuters en lagereschoolkinderen. Klaar voor een dagje ontspannend plezier?

1. De Sierk in De Haan (3-10 jaar)

De Sierk is een gezellig en kleinschalig themapark met bijzondere en originele speeltuigen zoals je er nog nergens anders zag. Geen strakke speeltorens maar wel verbouwde busjes, een- en driewielers, gekke huisjes en kleurrijke klimconstructies.

Het hele park is ingericht in circusthema. Je kan hier dus gooien met diabolo's, bengelen aan trapezes, evenwichtlopen op het touwlopersparcours, kunstjes tonen in de tent, de clown uithangen in de piste, messenwerpen, ballen gooien …

Kinderen zullen zich niet vervelen, en voor de ouders zijn er genoeg rustige zitplekjes met uitzicht op je speelvogels. 

 

2. Domein Kiewit in Hasselt (2-12 jaar)

Domein Kiewit ligt middenin een natuurgebied. Je kan hier dus genieten van het groen, maar er is nog vanalles te beleven. Er is een avontuurlijk speelbos met klim-en-klauterhoek en speelbrug, een grote speeltuin en verschillende speurtochten. Het plezante potenpad is een buggyvriendelijk speel- en ontdekkingsparcours door het bos voor kleine kinderen

In de kinderboerderij ontmoet je geiten, konijnen, cavia's, pauwen, paarden, ezels, Gallowayrunderen, varkens, ganzen, eenden ... 

 

3. Harry Malter in Destelbergen (2-8 jaar)

Familiepark Harry Malter in Destelbergen (bij Gent) is klein, sympathiek en vol nostalgie. Het park is recent vernieuwd en richt zich op gezinnen met peuters en kleuters.

Er is een kinderboerderij met varkens, herten en geiten. Je kan er ook heel wat exotische dieren bewonderen: kamelen, alpaca's en je kan zelfs tussen de ringstaartmaki's lopen - wie weet springt er eentje op je schouder!

Er is een uitgebreide speeltuin voor kleine kinderen en verschillende attracties zoals draaimolens en bootjes. 

Rustig en kleinschalig. Onze kinderen van 5 en 8 jaar genoten ook van de speeltuin met kermisattracties!

Mama Annelies over Familiepark Harry Malter

 

4. Boudewijn Seapark in Brugge (6-12 jaar)

Boudewijn Seapark zal wellicht nostalgische gevoelens oproepen voor veel ouders. De dolfijnenshow en het zeehondeneiland zijn nog steeds de grootste attracties. Intussen zijn er ook verschillende attracties bijgekomen, zoals de Orkaride en een grote waterspeeltuin.

 

5. Pietersheim in Lanaken (2-10 jaar)

Naast het prachtige Nationaal Park Hoge Kempen ligt domein Pietersheim. Kuier gezellig tussen de vele boerderijdieren, haal je hart op in de (rolstoeltoegankelijke) speeltuin of strijk neer op het terras van Hoeve Pietersheim.

In de knuffelweide mag je, onder begeleiding, op bezoek bij de schaapjes, geiten, konijnen en vogels. Verder vind je er ook koeien, kippen, konijnen, eenden, ganzen, varkens, herten, pony's, paarden en ezels. De kinderboerderij is een belevenis voor iedereen, én de toegang is gratis.

Ook leuk: het Kabouterpad leidt je langs de kabouterfamiliestamboom, een reuzegrote broodoven en soeppot, een natuurtunnel om door te sluipen een kabouterhuisje en muziekinstrumenten om kaboutermuziek mee te maken.  

 

6. Provinciedomein Kessel-Lo (4-12 jaar)

In provinciedomein Kessel-Lo is er voor elk wat wils. Er zijn twee avontuurlijke speeltuinen met speelheuvels, klauter- en waterspeeltuigen, een zandbakspeelplaats, speelbeek en hangbrug.

Op de grote vijver kan je waterfietsen en roeibootjes huren. Daarnaast is er een minigolfparcours, petanqueterrein, skateramp, verkeerspark, vogelkijkhut, rolschaatspiste, oriëntatieparcours, geocaches ...

 

Lees ook