Een leuk avondje uit

6 heerlijke theatervoorstellingen voor kinderen

Een gefluisterde musical, dans met oma's of een portie nostalgie: deze wonderlijke familievoorstellingen mag je niet missen.

1. Dansen met je oma in 'Zullen we samen...' (3+)

Twee dansers dagen elkaar heel de tijd uit om grenzen te verleggen. Ze brengen elkaar uit evenwicht, gooien elkaar in de lucht en vangen elkaar veilig weer op. Doe je ook mee? 

Zullen we samen… (3+) is een locatievoorstelling. De dansers trekken naar een rusthuis en spelen tussen het publiek: zo kijk je niet alleen naar de voorstelling, maar ook naar elkaar.

2. Eindelijk antwoorden in 'Mr Beam' (8+)

Mr. Beam werkt in een kantoor waar allerlei vreemde dingen gebeuren. Hij wordt achtervolgd door boosaardige e-mailkettingen, raadselachtige zelfevaluatieformulieren en listige doodles. Hij jaagt zich op en raakt steeds verder in de knoop: wat voelt hij nog als hij zijn laptop heeft dichtgeslagen? 

Mr Beam (8+) is een saai spektakel vol slapstick, humor en taalverwarring, maar ook vol eenzaamheid. Herkenbaar voor de grote mensen - en kinderen komen eindelijk te weten waar hun ouders zich mee bezighouden op het werk.

3. Met je verdwaalde tiener naar 'Alice in Randomland' (10+)

Alice is verdwaald in de krochten van het internet, waar alles random lijkt, fucked up weird is en waar het leven uber mega cringe is. Zit ze vast in een andere dimensie? Of is ze gewoon een veranderende puber op zoek naar zichzelf

Alice in Randomland (10+) gaat over de dwaaltocht van een tiener in de eindeloze mogelijkheden van het internet. Verwacht een flitsende voorstelling met een stevig tempo: een soort Alice in wonderland op lsd. 

4. Buiten de lijntjes kleuren in 'Colors' (8+)

Witte druivengroen, middernachtzwart of fluogeel: als je persoonlijkheid een kleur was, welke zou jij dan zijn? En wat als niemand jouw kleur ziet? Ben je dan onzichtbaar, of moet die kleur gewoon nog uitgevonden worden? 

Colors (8+) is een muzikale voorstelling waarin zeven spelers (met en zonder beperking) op zoek gaan naar wat kleur met ons doet. Ze gooien stempels en etiketten van zich af en zoeken samen naar dat ene schilderij waarin al hun kleuren passen.

5. Een gefluisterde musical in 'Een leuk avondje uit' (8+)

Zeven musicalsterren zingen en dansen de sterren van de hemel. Van blijdschap tot schaamte, alle emoties krijgen een spetterend nummer in hun show. Backstage proberen ze intussen de grootste gevoelens buiten de deur te houden: dat is natuurlijk niet eenvoudig, zeker niet als je mens bent ... 

Een leuk avondje uit (8+) is een gefluisterde musical over alles wat ingewikkeld is in het leven. Een heerlijke familievoorstelling over emoties en wat er gebeurt als je die probeert te onderdrukken. 

6. Nostalgie met Winnie de Poeh (2+)

Het wordt een drukke dag voor Winnie de Poeh: hij moet op zoek naar honing, tot hoog in de bomen. Gelukkig zijn zijn vrienden er om te helpen: Knorretje, Iejoor, Kanga, Roe, Konijn, Uil enTeigetje, alle dieren zijn van de partij. 

Winnie de Poeh (2+) is een honingzoete musical voor iedereen vanaf twee jaar. De voorstelling met levensgrote poppen komt recht uit Amerika, maar is natuurlijk wel in het Nederlands gesproken en gezongen. 

Meer theatervoorstellingen voor kinderen

Reeks
Cultuur voor kinderen