CIRKL

6 familiefestivals in de lente

Laat je meeslepen door een wonderlijke theatervoorstelling of een spectaculaire circusact op een gezellig klein festival voor kinderen en families. Theater of circus, kijken of zelf meedoen? Jij kiest!

1. SOEP: straffe kost in Boom

SOEP is een feestelijke dag vol leuks voor families met kinderen vanaf 3 jaar. Er zijn creatieve workshops voor kleuters die graag hun handen vuil maken en iets ouder kinderen kunnen zeefdrukken. Wie meer fan is van digitaal geknutsel, kan stop-motionfilmpjes maken.

Verder kan je genieten van een paar heerlijke circus- en theatervoorstellingen

2. CIRKL: circus in Leuven

CIRKL brengt straf circus naar Leuven. Geniet van internationale topacts, grote namen uit eigen land en jong talent met acrobatie, muziek en plezier.

De voorstellingen bekijk je op unieke locaties of in een circustent midden in de stad.

3. Nello's feest in Antwerpen

Dit feest staat volledig in teken van het volksverhaal over Nello en zijn hond Patrasche. Geniet van een prachtige voorstelling of vergaap je aan het kleinste circus ter wereld.

Verder zijn draken ook een rode draad: je kan drakige workshops volgen, een drakencape verdienen, de drakendan dansen, leren drakenschaken of een drakennest vlechten met bamboe. 

4. In vennen en velden in Turnhout

Festival in Vennen en Velden is een mooie combinatie van natuur, cultuur en folklore in een natuurgebied in Turnhout.

Je kan er wandelen, fietsen, spelen, theater en dans kijken, workshops volgen en een markt met streekproducten bezoeken. Voor jonge bezoekers is er een interactieve poppentheatervoorstelling.

5. Kidsfestival: speelplezier in Harelbeke

Het Stadspark in Harelbeke wordt omgetoverd tot een heus speelparadijs. Kom knutselen, springen op de springkastelen en circusacts doen. 

De toegang is gratis.

6. Kiewit Zomert in Hasselt

Domein Kiewit is altijd een heerlijke plek, met eindeloze speelbossen, speeltuinen en een kinderboerderij. Tijdens Kiewit Zomert is het extra leuk.

Laat je verrassen op de ambachtenmarkt, leef je uit met het bouwen van een reuzegrote knikkerbaan en misschien durf je wel je circuskunsten te tonen? 

Reeks
FestivalsLente