BIG BANG Festival

6 familiefestivals in de herfstvakantie

Laat je je graag meeslepen door een wonderlijke theatervoorstelling of een spectaculaire circusact? Dan hebben we goed nieuws: er zijn in de herfstvakantie enkele gezellige kleine festivals voor kinderen en families. Theater of circus, kijken of zelf meedoen? Jij kiest!

1. BIG BANG in Brussel, Antwerpen en Gent

In de herfstvakantie ontploft traditiegetrouw ook Big Bang, het festival dat jonge kinderen in contact brengt met alle mogelijke en onmogelijke vormen van muziek. Niet alleen via voorstellingen, maar ook met installaties die je mag aanraken of waarmee je zelf muziek kan maken. 

Zonzo Compagnie gaat in première met roundABOUT#Indre (4+) en Klank de Kleuren is een een interactieve trip vol beweging, geluid en woord. Maar wij kijken vooral uit naar NOMAD: in elke stad ging een professionele muzikant aan de slag met een groep lokale kinderen. Hun muzikale talenten en culturele achtergronden zijn op Big Bang te horen.

4. Rode Hond: familiefeest in Leuven

Het is geen besmettelijke ziekte en ook geen vreemdgekleurde viervoeter, maar wel een groot feest voor de hele familie. Rode Hond is een aanstekelijke vierdaagse vol theater, dans, musical, film, workshops, circus, expo, literatuur en nog veel meer.

Het Festivalcentrum vind je in de 30CC/Schouwburg, voor digitaal plezier, een photobooth en nog veel meer. Met nog 26 andere locaties wordt het een familiefeest in heel de stad.

6. Krikrak: kunst en spelen in Brugge

Tijdens Krikrak zetten het Concertgebouw, de Koninklijke Stadsschouwburg, het Gruuthuusemuseum en House of Time in Brugge hun deuren wagenwijd open voor families. De vier locaties worden omgetoverd tot speelplekken waar je kan meedoen met heel wat gratis activiteiten: ga knutselen op het Kunstenaarsplein, geniet van voorstellingen en concerten of pruts met interactieve kunstinstallaties.

Reeks
Beleef Weer MeerCultuur voor kinderenHerfst