6 comedyshows om thuis te bekijken

6 comedyshows om thuis te bekijken

Nood aan een blokpauze, of gewoon zin in een namiddagje op de zetel? Dit zijn onze 6 favoriete comedyshows die je volledig online kan bekijken.

 

1. Xander De Rycke lacht met middelmatige tv

Al enkele jaren neemt Xander De Rycke in Houdt het voor bekeken het voorbije televisiejaar op de korrel. Hij zet deze show ook elk jaar op YouTube - bedankt, Xander.

In de editie over 2018 en 2019 lacht hij met reboots van reboots, overdreven nostalgie en FC De Kampioenen-films. En passant geeft hij zelfs enkele tips voor een Dutroux-film

 

2. Hannah Gadsby houdt een spiegel voor

In Nanette geeft de Australische Hannah Gadsby haar eigen draai aan stand-upcomedy. Ze combineert scherpe punchlines met onthullingen over pesterijen die ze heeft ondergaan vanwege haar seksuele geaardheid.

Gaandeweg maakt ze pijnlijk duidelijk dat (haar) zelfspot weinig te maken heeft met bescheidenheid, dan wel met zelfvernedering. Er valt eigenlijk weinig te lachen. Een absolute aanrader.

 

3. Taylor Tomlinson haat 25 zijn

Taylor Tomlinson is 25 en heeft een Quarter-Life Crisis. Want het suckt om begin de 20 te zijn terwijl al je klasgenoten trouwen en kinderen krijgen. Het suckt om eindeloos te daten. Taylor maakte er een hilarische set van.

 

4. Hans Teeuwen lacht met alles

Al bijna 30 jaar schreeuwt en schopt Hans Teeuwen tegen alles wat politiek correct, degelijk en normaal is. Dat is niet anders in Echte Rancune, zijn show uit 2016. Krankzinnig, angstaanjagend en heerlijk.

 

5. De Niet Zo Serieuze Sprookjes van Jeron Dewulf

Wekelijks nodigt comedian Jeron Dewulf een bevriende comedian of improvisator uit voor een aflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes.

Het concept? Ze vragen aan het publiek om een titel te bedenken en verzinnen er vervolgens ter plekke met z'n tweeën een heel sprookje rond. Dat levert zeer bijzondere verhalen op. 

Je kan de sprookjes beluisteren via Spotify, Soundcloud of iTunes

 

6. Tegen de sterren op

We hoeven Tegen de sterren op wellicht niet meer voor te stellen: al zes seizoenen lang parodieert dit programma politici, tv-series en bekende Vlamingen met rake imitaties. Zelfs stand-upcomedians als Alex Agnew, Geert Hoste en Philippe Geubels moeten eraan geloven.

Liever live? Hier kan je naar comedy gaan kijken