boeken

6 alternatieven voor de Boekenbeurs

Het lijkt definitief gedaan met de Boekenbeurs in Antwerpen. Geen nood: hier kan je naartoe om auteurs te ontmoeten, boeken te laten signeren en nieuwe verhalen te ontdekken.

1. Lezen en beleven in Kortrijk

Lezen doet beleven, ook in Kortrijk: tijdens Boektopia dwaal je drie dagen lang door zalen vol verwondering en de geur van nieuwe boeken. En je bent er niet alleen: maar liefst 70 auteurs klimmen op vier verschillende podia voor lezingen, debatten, boekvoorstellingen en concerten. 

Natuurlijk kan je ook snuisteren tussen stapels nieuwe boeken, exemplaren laten signeren, luisteren naar interviews tijdens de Boekenmarathon, of laat je in de expohallen verrassen door een van de belevingsroutes, elk met hun eigen thema. 

2. November Boekenmaand: toch naar Antwerpen

De stad Antwerpen riep november uit tot Boekenmaand. Een hele maand lang staat het boek en het lezen in de kijker met enkele grote boekenevents en doorlopend activiteiten in bibliotheken en boekhandels.

Het openingsfeest vindt plaats op verschillende locaties op het Antwerpse Zuid, o.a. het KMSKA, het FOMU en het M HKA. Er zijn lezingen en vertelsessies met Bart Moeyaert, Tülin Erkan, Wim Opbrouck, Joke van Leeuwen, Wided Bouchrika, Dalilla Hermans, Jeroen Meus, Jeroen Olyslaegers, Tom Lanoye en vele anderen.

6. Feest in je boekhandel

Standaard Boekhandel viert vijf weken lang het Feest van het Boek: in zowat alle boekhandels zijn er signeersessies, boekvoorstellingen, workshops en ander literair leuks. En met meer dan 350 evenementen overal in Vlaanderen is de kans groot dat ook jouw favoriete auteur op het programma staat. 

2 mrt 2024

Kribbel Krabbel Kinderkunstendag

Herk-de-Stad

Meer literaire activiteiten

Vandaag

Tussen de soep en de feiten: Valerie Trouet over de geschiedenis van ons klimaat

Bruxelles
Reeks
Herfst