Kerstkransen

5x winterse workshops

Weet je niet wat doen op een koude winterdag? Zoek een gezellige workshop en maak eens je handen vuil. Ga aan de slag met papier, bloemen of textiel en maak een donkere dag heerlijk productief.

1. Maak een hippe bloemenkrans

De tijd dat je kransen enkel op het kerkhof vindt, is voorbij. Tegenwoordig dienen ze om hippe interieurs op te fleuren - uitbundig vol kleur of in sobere groentinten. Met droogbloemen hou je je krans zelfs eindeloos lang mooi. Volg een workshop en maak je eigen winterkrans.

2. Zelfgemaakte kerstkaarten

Kaartjes sturen om familie en vrienden fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar te wensen: het is een bijna ouderwetse maar heerlijk nostalgische gewoonte. En wat is er persoonlijker dan een zelfgemaakte wenskaart? Ga aan de slag met aquarelverf, papierkunst of handlettering.

4. Brei een muts en sjaal bijeen

Het zal je maar gebeuren: je wordt overvallen door de plotse winterkou en hebt geen mooie sjaal of muts meer. Dan brei je die lekker zelf.

Moet je je eerste steken nog leren of gewoon je techniek wat opfrissen? Er is vast een lessenreeks, workshop of breicafé dat bij je past.

5. Snoeien om te bloeien

Dit is niet het seizoen waarbij je spontaan aan tuinieren denkt. Toch kan je nu heel veel doen waar je in de lente en zomer (letterlijk) de vruchten van plukt.

Ontdek bijvoorbeeld hoe je bessenstruiken snoeit voor meer opbrengst - je kan nooit genoeg frambozen hebben - of hoe je appel- en fruitboompjes in conditie houdt.

Reeks
Winter