Fluistervlot op het water

5x op tocht zonder te wandelen of te fietsen

Is wandelen niet zo je ding, en wil je iets origineler dan fietsen? Hier zijn onze tips voor originele tochtjes, op het water of op wielen.

1. Vlotjes genieten in Stekene

Wat denk je van een fluisterboot in het Waasland? Haast geruisloos vaar je over De Stekense Vaart, de Moervaart of de Zuidlede. Je geniet onderweg van prachtige natuur en rust. Breng een lekkere picknick of aperitiefhapjes mee, en het vlot wordt een drijvend terras.

De fluistermotor werkt op basis van zonne- en windenergie en is dankzij het grote oppervlak erg stabiel en wendbaar. Je hebt daarom geen vaarbewijs nodig om de boot te besturen. Op het vlot passen maximaal acht personen.

2. Skeeleren tussen Hasselt en Genk

Inlineskaten is weer helemaal in. In Limburg hebben ze dat goed begrepen: sinds kort kan je er lekker bollen op de allereerste skeelerroute van Vlaanderen. Tussen Genk en Hasselt ligt een netwerk van een slordige 90 kilometer heerlijk vlak asfalt. Stippel je eigen route uit of kies een van de bewegwijzerde lussen - kort of lang.

Heb je zelf geen skates in huis? Geen probleem, dan huur je ze gewoon een dagje bij Sport Vlaanderen Hasselt, inclusief beschermingsmateriaal

3. Kajakken of kanoën op Vlaamse wateren

Je hoeft de keien van de Lesse niet te trotseren voor wat kajakpret: ook in Vlaanderen kan het. Je kan peddelen op de Demer, Dijle, Durme en andere rivieren.

Hier kan je in Vlaanderen kajakken of kanoën

4. Met de kickbike op tocht

De kust zal nooit meer hetzelfde zijn na een tochtje met de kickbike: iets tussen een fiets en een step. Wat sneller dan wandelen, beter voor de conditie dan fietsen en geen last van zadelpijn.

5. Met de Vespa over Vlaamse wegen

Een scooter biedt de ultieme vrijheid: cruisen aan stevige snelheid én frisse buitenlucht. Kies een mooie route met onderweg een terrasje en de dag kan niet meer stuk. Vakantiesfeer verzekerd.

Een Vespa of scooter huur je overal in Vlaanderen: van het Meetjesland, de Leiestreek tot Haspengouw.

Reeks
Natuur en avontuur