C-mine Genk

5x op stap in de regen

Uitstapje gepland met de kinderen, maar geen zin om slecht weer te moeten trotseren? Nergens voor nodig: deze uitstapjes zijn altijd een feest, zelfs als het regent. Jas en laarzen niet vergeten!

 1. De beklimming van het MAS

Het MAS moet wel een van de bekendste gebouwen van Antwerpen zijn: de rode toren aan het water kennen we allemaal. Binnen mag je op stap met Kapitein Massimiliaan, die je met een kaart vol weetjes en opdrachten naar de vele verdiepingen stuurt, op zoek naar de schat.  

En als het even stopt met regenen, dan neem je de eindeloze roltrappen - een attractie op zich - naar het dak van het gebouw: van hieruit heb je een prachtig uitzicht op Antwerpen en de bootjes in de jachthaven. Picknick mee? Ontleen gratis een dekentje aan het onthaal en eet gezellig bovenop het MAS, of op de overdekte wandelboulvard. 

 

2. Ondergronds in C-mine

In C-mine ontsnap je aan de regen door onder de grond te duiken. Tijdens de C-mine expeditie ontdek je alle geheimen van de oude mijnsite. Verken de ondergrondse gangen, bedien de hendels en knoppen van de interactieve geluidsinstallatie of duik in een van de verhalenkokers voor een waargebeurd verhaal. En als je weer boven de grond komt is het tijd voor het hoogtepunt van de expeditie: zet je kap op en beklim de gigantische schachtbok van de oude mijn, tot een hoogte van wel 60 meter. 

 

3. Spetteren in het Netepark

Het waterrecreatiepark Hidrodoe is momenteel nog even gesloten, maar geen erg: wist je dat Hidrodoe middenin Recreatiepark Het Netepark ligt? Daar vind je onder andere een mooie buitenspeeltuin, een zwembad en een minigolfterrein. 

 

4. Ravotten in het speelbos

Speelbossen zijn áltijd leuk, zelfs als het regent. Of misschien zijn ze zelfs nog leuker als het regent, want dan zijn er extra veel plassen om in de springen. Trek je jas en je laarzen aan en ga woelen in de modder in Natuurspeelplaats Hobbeldonk in Heist-op-den-Berg, bouw een hut om in te schuilen in Bosland of klauter over het avonturenparcours in Machelen

> De leukste speelbossen voor lekker vuile kleren

 

5. Op schattenjacht in Raversyde

Raversyde in Oostende zit vol geschiedenis: verken bunkers en ondergrondse gangen uit beide Wereldoorlogen in de Atlantikwall, of reis nog wat verder terug in de tijd en ontdek hoe het vissersdorpje er in 1450 uitzag. Bij het domein hoort ook een mooi natuurpark met een buitenspeeltuin en een vogelopvangcentrum. 

Reeks
Natuur en avontuur