WinterWarm

5x live Belgische muziek deze week

De muziekscene van ons kleine landje is er een om fier op te zijn. Tijdens de Week van de Belgische Muziek zetten we bij UiTX dan ook graag enkele toppers van eigen bodem in de schijnwerpers, die je de komende dagen live aan het werk kan zien.

Bekijk steeds de meest actuele informatie over de te volgen richtlijnen op de website van de organisator.

 

1. WinterWarm: BÀÀN + Avondlicht | Muziekparcours in de bossen

Op dit muzikale parcours ga je met een treintje van de ene naar de andere locatie in de Hoge Rielen. Eerste stop: de jonge beloftevolle Brusselse  band BÀÀN die een unieke mengelmoes van drums en elektronica produceert.

Vervolgens sleept het Antwerpse project Avondlicht je dieper mee het donkere bos in met muziek die de schemerzone opzoekt tussen ambient, neo-klassiek en dance. Ga helemaal op in de sfeer, maar pas op dat je nadien niet verloren loopt!

 

2. The Haunted Youth + Isaac Roux Talent met internationale allures

Na het winnen van De Nieuwe Lichting van StuBru, scheerde The Haunted Youth meteen hoge toppen met hun debuutsingle ‘Teen Rebel’. De band rond de Hasseltse Joachim Liebens brengt meeslepende psych pop die doet denken aan het beste van MGMT, DIIV, Slowdive of zelfs The Cure

Het voorprogramma wordt verzorgd door Isaac Roux. Het beloftevolle singer-songwriter project van Louis De Roo, waarin hij indiepop vermengt met elektronische elementen. Verwacht je aan een indrukwekkend stemgeluid en een warme, minimalistische sound.

 

3. Voorronde Humo’s Rock Rally | De grote namen van morgen

Humo gaat dit voorjaar opnieuw op zoek naar muzikaal talent in de moeder aller rockwedstrijden. Uit de inzendingen worden maar liefst 100 opkomende acts geselecteerd, die verdeeld worden over 10 voorrondes. Wie weet spot jij in CC Nova wel de opvolger van o.a. Novastar, Deus, The Van Jets en Meskerem Mees.

 

4. Sohnarr | Innemend soloproject

14 jaar en 3 albums lang was Patricia Vanneste een van de grote krachten van Balthazar. Voor haar soloproject ‘Coral Dusk’ bezocht ze afgelegen plekken op in Scandinavië en liet ze zich inspireren door de imposante eenzaamheid en het overweldigende landschap. 

 

5. Lili Grace | Tweestemmige schoonheid

Hoe verteer je als kind een gebeurtenis die zelfs door volwassenen niet wordt begrepen? Dienne en Nelle Bogaerts besluiten om een aangrijpende gebeurtenis in hun leven – het verkeersongeval van hun broer - om te zetten in muziek. Het resultaat zijn eigenzinnige melodieën waarin cello, hobo, toetsen en de stemmen van de zussen samenvloeien.

 

 

Ontdek hier nog meer muziek van eigen bodem: