Alois en VLB

5x gratis cultuur deze week

Elke week is er heel wat te beleven, maar soms heb je gewoon geen geld om alles te doen wat je wil. Deze evenementen zijn helemaal gratis!

 

1. no-nonsense Gentse gitaren

Voor nieuwe punk, noise en indierock moet je deze week in de Charlatan in Gent zijn. Kidiot (met Bert Ostyn van Absynthe Minded) neemt de beste nummers van hun debuutplaat mee naar het podium. De drie ADHD'ers van HYPER! verzorgen het voorprogramma. Hopelijk laten ze nog iets heel na hun wervelwind van gitaarriffs.

 

2. Verbannen en verbrande boeken

Op 10 mei 1933 gooiden een tros nazi's heel wat boeken op de brandstapel die volgens propagandaminister Goebbels geen plaats had in het Duistland van de toekomst. Voor deze expo poseerden bekende en onbekende lezers met een verboden boek dat hen heeft geraakt. Ze hopen dat jij het ook gaat lezen.

 

3. Een muzikale kroegentocht in Brugge

Twee dingen zullen rijkelijk aanwezig zijn op de Amokathon in de Brugse binnenstad: tonnen sfeer en fantastische bands. Onze tips: Ndugu, Condor Gruppe en Uma Chine.

 

4. Te ontdekken rapbeloftes 

Ze zijn 21 maar kunnen zonder problemen een plekje opeisen tussen de ervaren rotten van de Belgisch hiphop. Maak op vrijdag 1 oktober kennis met Alois & VLB, twee zware gasten Bij De Vieze Gasten in Gent.

 

5. Robots kunnen ook tekenen

Tenminste, die van de hand van een aantal kunstenaars uit Hasselt en omstreken. Ze ontwierpen en bouwden tekenmachines die handig of onhandig (en meestal grappig) iets op papier zetten. Kan jij hetzelfde met de losse pols?

 

 

Ontdek hier meer gratis cultuur