Le Sud - Gratis deze week

5x gratis cultuur deze week

Elke week is er heel wat te beleven, maar soms heb je gewoon geen geld om alles te doen wat je wil. Deze evenementen zijn helemaal gratis!

 

1. Le Sud

Le Sud is de beloftevolle band rond Kempenaar Bart Van Soom. Ze brengen Frans georiënteerde (denk Charlotte Gainsbourg & Christine & The Queens) Engelstalige catchy popsongs die ook aan Blood Orange en de Post-RnB doen denken. Nu donderdag helemaal gratis te ontdekken in de Charlatan.

 

 

2. KNAL! In de Palm van je hand

SLAC/Beeldende & Audiovisuele Kunst nodigt je graag uit voor het project ‘In de Palm van je Hand’. Het is een interactieve installatie waarbij de verwondering over de kosmos en haar ontstaan centraal staan. Een flow van beelden wordt geprojecteerd in de handen van de toeschouwers.

Dit project kadert binnen het KNAL! Stadsfestival van de Big Bang en vindt nog tot zaterdag 27/11 dagelijks plaats van 19u tot middernacht. Vanaf 27/11 brengt MOON je bovendien dichter bij de maan dan ooit tevoren, met een indrukwekkende en magische reproductie van de maan die op de voorgevel van SLAC wordt geprojecteerd.

 

 

3. MUZIEKBΔRBΔR

Elke derde dinsdag van de maand wordt de foyer van De Kreunontmoetingsplek voor muzikanten, producers, DJ’s, geluidswizards, kortom: al wie actief muziek maakt, creëert of versterkt. Jong, oud, amateur of pro, iedereen is welkom. Een fris pintje drinken met je collega-muziekmakers in de Kreun-bar, je nieuwste track beluisteren op het pro-sound system van de grote Kreun-zaal, feedback krijgen, tips & tricks uitwisselen over de nieuwste gitaaramp of drumkit of gewoon samen sleutelen aan tracks.  Het kan in MUZIEKBΔRBΔR. Want geef toe: de beste ideeën ontstaan aan de toog!

 

 

4. Tim De Roo

Met Tim De Roo is de Gentse muziekscene zich een eigenzinnige singer-songwriter rijker. Zijn melancholische teksten met een zwart-humoristische ondertoon worden begeleid door popdeuntjes. Inspiratie haalt hij uit zijn eigen leven en omgeving. Hij bezingt de pieken en dalen waar iedereen al eens voorstaat, wat zijn muziek vaak heel herkenbaar maakt. Nu woensdag brengt hij een intieme versie van zijn studiowerk in Open Huis Pratershol, samen met celliste Karolina Prieels.

 

 

5. Viking Trio

Mon Café is dit weekend de place to be om te genieten van de hedendaagse Jazz van het Viking Trio. David Demuynck schudt telkens weer nieuwe muzikale pareltjes uit zijn mouw. Voor deze composities laat hij zich o.a. inspireren door Scandinavië en zijn rijke mythologie. Melodieuze monotone stukken worden afgewisseld met schrille solo’s en donderende drumsticks. Hun muziek wordt vaak omschreven als filmisch.

 

 

Ontdek hier meer gratis cultuur