Gratis deze week - Me, Moon and You

5x gratis cultuur deze week

Elke week is er heel wat te beleven, maar soms heb je gewoon geen geld om alles te doen wat je wil. Deze evenementen zijn helemaal gratis!

 

1. Shop (vintage) till you drop

Na een geslaagde tweede editie is de hipste boetiek van West-Vlaanderen eindelijk terug van weggeweest! Op de Bolwerk Vintage Factory verrijk je jouw kleerkast met hippe tweedehandskledij. Een ‘nieuwe‘ winterjas of trendy vintage schoenen? Je vindt het allemaal hier!

Even genoeg geshopt? Geniet van fijne plaatjes, een gezellige sfeer, drank en versnaperingen! Ook de copains van 'Veel Vijven & Zessen' zijn van de partij met de première van hun Reizend Woordpodium.

 

 

2. Music in technicolor, alsof je er zelf bij was

Altijd al Billie Eilish, Coldplay, Motörhead of Skunk Anansie in Lokeren willen zien? Dat kan! Recht van het podium naar de muren van het CC. Fotograaf Geert Van de Velde (o.a. Nieuwsblad, Humo, Lokerse Feesten…) exposeert met zijn strafste beelden. Het resultaat van 15 jaar podia en festivals afschuimen. Van lauwe pintjes en frietjes met mayonaise in de backstage tot het publiek dat in zwijm valt. Duik mee in zijn wondere wereld, waarbij hij er telkens weer in slaagt om alle energie en emotie van een artiest in 1 kleurrijk beeld te vatten. 

 

 

3. Spicy pop uit Iran

Me, Moon and You bestaat uit 5 muzikanten die van overal komen en een gedeelde interesse hebben. Het zingen van het romantische verhaal Me, Moon and You bracht hen samen en werd de naam van de groep. Ze brengen Perzische popsongs die gekruid worden met smaken uit andere regio’s en landen. Kom mee genieten van dit intens mooie muzikale verhaal!

 

 

4. Brugse kunst, ambacht en muziek

BOAS wordt 1 jaar! Een volledig jaar met kunst, ambacht en muziek van Brugse bodem en reeds 5 edities van het BOAS-zine . En dat vieren ze in stijl met een gratis expo en optreden + afterparty in de Snuffel. De 5-koppige band We Are Ooh People combineert klanken van retro-analoge synths met gitaar en zang tot een mix van donkere techno, electro en wave. Veel goede vibes en heerlijke muziek gegarandeerd!

 

 

5. Future Proof

Kom naar Future Proof voor een gezellige festivalsfeer met een gevarieerd inhoudelijk programma. Lezingen, gesprekken, actieve workshops, theater en muziek, ... Vier dagen lang wordt Leuven overspoeld met een positieve golf van duurzame alternatieven. Onder de naam Dis/connect staat verbinding centraal. Met jezelf, tussen mensen en met de natuur. Thema’s als zelfleiderschap, verbindende economie, gemeenschap en de mens als deel van de natuur, komen aan bod. Future Proof is een samenwerking van Oxfam Wereldwinkels en Broederlijk Delen.

 

 

Ontdek hier meer gratis cultuur