Blokpauze

5x blokpauze met een snuifje cultuur

Een korte break tijdens de blok geeft je nieuwe energie en helpt om de leerstof beter te verwerken. Haal dus maar even je neus uit je boeken en check onze vijf tips.

Bekijk steeds de meest actuele informatie over de te volgen richtlijnen op de website van de organisator.

 

1. AB Canapé - Concertje kijken vanuit je luie zetel

ABtv is het het eigen contentkanaal van de Ancienne Belgique. Je kan er volledige concerten en unieke akoestische sessies van je favoriete artiesten (her)bekijken en soms zelfs een blik achter de schermen werpen. Beter dan Netflix en volledig gratis!

 

2. Street Art in jouw (studenten)stad.

Een frisse neus halen is altijd een goed idee tijdens het blokken. En dankzij streetartcities.com hoef je niet doelloos rond te wandelen. Gepassioneerde street art lovers van over de hele wereld brengen op deze website de mooiste werken in jouw buurt in kaart. Je hoeft enkel nog een leuke route uit te stippelen.

 

3. LiveComedyTV - Blijven lachen!

Zie je het even niet meer zitten en ben je klaar om er de brui aan te geven? Dan is deze tip exact wat je nodig hebt om je blokdip te overwinnen! Laat even alle studeerstress varen en lach luidop met recente zaalshows van Vlaamse en Nederlandse comedians zoals Kamal Khamarch, Jan Jaap van der Wal en Lander Severins.

 

4. Laat je voorlezen door bekende stemmen

Even wegdromen in een fantasiewereld, maar zonder alweer aan een scherm of boek gekluisterd te zitten? Enkele bekende namen zoals Stefaan Degand en Wim Opbrouck leenden een tijd terug hun vertelstem aan het Radio 1 programma Zandman voor het inspreken van een reeks kort verhalen. Deze kan je nog steeds beluisteren via de website van de zender voor een heerlijk momentje van rust.

 

5. Virtueel rondkuieren in het museum

Een positief kantje van de coronamaatregelen is dat heel wat musea hun aanbod tegenwoordig ook virtueel toegankelijk maken. Zo kan je zelfs tijdens de blok van thuis uit een expo meepikken. Geen betere manier om je hersenen weer wat zuurstof en inspiratie te geven na al dat eindeloos staren op cursussen.

Kuier virtueel door deze Vlaamse en Brusselse musea

 

 

Nog meer cultuurinspiratie vind je hier